MUŽI: Přestřelka v Mejtě

01.11.2010 21:32

V sobotu vyrazil jaroměřský A-team na další svůj turnaj a to do Vysokého Mýta, kde byl plný počet šesti bodů téměř povinností, což se také podařilo a čímž se stále drží v čele tabulky...

SK SUPY Žamberk x TJ Sokol Jaroměř 3:8 (1:2,1:3,1:3)


V prvním zápase jsme se setkali se Supy ze Žamberka, které jsme minulou sezonu porazili 6:2 a 4:2 a toto bylo naše první letošní setkání s nimi. Od začátku jsme hráli lépe, ale ve skórování nám bránila nejen nepřesnost střelby, ale i houževnatost soupeře, který hrozil hlavně z brejků, ovšem souvislejší tlak si až tak nevytvářel. Ovšem i tak se jednou ze svých akcí dostal v 10. minutě do vedení 1:0, ovšem Jaroměř ještě do konce první třetiny otočila na stav 1:2 ve svůj prospěch. Poté padlo několik dalších gólů, ale Jaroměř nebyla schopna se utrhnout na rozdíl více než dvou gólů, střel bylo sice dost, ale na bránu již podstatně méně, hodně střel šlo hlavně nad bránu. Ovšem zlomit smůlu a dostat se na odskok tří branek se povedlo dvěma brankami ve 27. minutě a díky gólu ve 34. a Školisově trefě po výměně hokejky v minutě 35. se povedlo zvýšit náskok na 2:7. V 37. minutě byl ovšem proti Jaroměři nařízen nájezd, který exekující sup proměnil a stáhl tak stav zápasu na 3:7, to ovšem nevydrželo dlouho, poněvadž stačilo něco málo přes dvě minuty na zvýšení jaroměřského náskoku na 3:8 a toto skóre se stalo i výsledkem celého zápasu. Sice byl odpískán ještě jeden nájezd ve prospěch Supů za hru v brankovišti, kdy Kamil zabraňoval gólu, ale tentokrát se Lukášovi podařilo svou bránu uhájit a nedošlo ani ke změně skóre v oslabení, které po neúspěšném nájezdu následovalo.

FTC Vysoké Mýto x TJ Sokol Jaroměř 3:13 (2:6,0:3,1:4)


Ve drhém zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu Vysokého Mýta, je to nováček v naší soutěži, ale již jsme se s ním setkali na prvním turnaji, kde jsme ho porazili poměrem 8:1 a příliš odlišný výsledek se neočekával ani nyní. Byl to snažší soupeř než první, ale i tak uměl zahrozit. Na rozdíl od prvního zápasu se ale do vedení dostal již v první minutě celek Jaroměře a o 4 minuty déle svůj náskok ještě zvýšil, ovšem to trvalo pouze 2 minuty do snížení ze strany Mýta. Než se Mýtu na začátku jedenácté minuty podařilo vstřelit svůj druhý gól, Jaroměř stihla vstřelit další 3 a stav byl 2:5, v závěru třetiny Jaroměř přidala ještě jeden gól a tak první třetinu vyhrála 2:6. Ve druhé třetině jsme nenechali soupeře vsítit ani jednu branku a sami vstřelili 3 góly a zvýšili svůj náskok na 2:9, 2 góly padly v pětiminutové přesilovce za faul na Matěje Kubinu, jehož hlava se po něm zblízka setkala s dřevěným obložením místní haly, ještě předtím si obrazil loket Swat, rozhodčí holt nezvládli udržet toto utkání v rámci mezí, do nich se to bohužel vrátilo až díky tomuto nepěkně vypadajícímu faulu. Ve třetí třetině vstřelili hned v první minutě sice gól hráči Vysokého Mýta, ale Jaroměř jim to oplatila hned čtyřmi dalšími, kdy poslední padl 21 vteřin před koncem při přesilové hře a zvýšil konečný brankový rozdíl na deset.

Ještě něco málo z ligového dění. Jaroměř se šesti zápasy bez ztráty bodu vede tabulku čtvrté divize třetí ligy. Špindl a Trutnov, 2 konkurenti z vysokých pozic tabulky, spolu remizovali, čímž na Jaroměř ztrácí další body navíc a druhý Špindl má ztrátu pěti bodů. Vyskytl se ale nečekaný soupeř v týmu Přelouče, když ze svých čtyř zápasů ještě také ani jednou neztratil body poté, co byl tento víkend schopen porazit i Trutnov 5:4. Uvidíme, jesli opravdu tak silně posílili či jde jen o šťastnou sérii.

SESTAVA:
Brankáři:
1 Lukáš Flégl - 1. zápas
3 Karel Hašek - 2. zápas

Obrana:
2  Kuba Kubina (0+0,1+0)
4  Štěpán Lacina (0+1,0+1)
9  Petr Rezek (0+1,0+0)
12 Matěj Kubina
69 Adam Friml (0+2,1+0)
99 Kamil Munzar (0+0,0+4)

Útok:
7  Honza Škola (1+0,0+0)
8  Jiří "Boris" Novotný (0+0,2+0)
10 Petr Hašek (1+0,3+1)
11 Vojta Schwarz (2+0,0+1)
13 Adam Kubina (0+0,1+1)
17 Dominik Haž (0+1,2+1)
22 Vojta Sucharda (2+1,1+1)
33 Honza Hřivna (2+0,2+1)
77 Honza "Swat" Mráz

 

Autor: Kouř Káša