MUŽI: Po dvou přestřelkách A-Teamu bohužel jen dva body

01.11.2011 12:41

TJ Sokol Jaroměř x 1. FbK Tábor -  8:7 pn (1:1, 3:2, 3:4)

V sobotu 29.10. dorazil do Jaroměře 1. FbK Tábor, ten v minulé sezoně druhé ligy skončil na třetí pozici. Začátek této se jim ale nepovedl a v prvních třech kolech nezískali ani bod, v dalších dvou utkáních v jejich domácím prostředí ale vyhráli a bylo jasné, že do Jaroměře vyrazili s úmyslem svou šňůru prodloužit. Hra začala ve slušném tempu a oba týmy velmi brzy vstřelily svou první branku, zbylé příležitosti v této třetině ale zůstaly nevyužity. Ve druhé třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení, to nám ovšem příliš dlouho nevydrželo a soupeř nejprve z nařízeného trestného střílení snížil a posléze ve vlastním oslabení vyrovnal. I tak se nám podařilo skórovat a do třetí části jsme šli s jednobrankovým vedením. Poté ale přišlo veliké přetahování o výsledek, kdy obě družstva postupně střídavě vyrovnávala jednobrankový náskok toho druhého. To se pro nás málem stalo osudným, ale naštěstí se nám na 7:7 podařilo srovnat 11 vteřin před koncem. Pětiminutové prodloužení přineslo více šancí nám, ale bohužel jsme je nebyli schopni plně využít, ač hned v počátku zazvonilo velmi hlasitě břevno táborské branky. Nakonec tedy došlo na nájezdy, Táboru se nepodařilo první dva proměnit, Borisovi se ale podařilo vstřelit již druhý a tak jsme do rozhodující třetí série šli s výhodou. Pokud by hostující střelec nedal, měli jsme vyhráno, to se ale nestalo a musel rozhodnout náš poslední hráč, Petr Hašek, ten míček za záda golmana dostal a mohli jsme slavit zisk alespoň dvou bodů. Škoda, že ač jsme soupeře přestříleli 36:24, muselo na nájezdy vůbec dojít.

Branky (asistence): 01:07 Vojtěch Sucharda (Kamil Munzar), 24:45 Jan Hřivna (Pavel Kotrč), 25:25 Petr Hašek (Vojtěch Sucharda), 32:31 Jiří Novotný (Kamil Munzar), 44:23 Vojtěch Sucharda (Petr Hašek), 55:25 Vojtěch Schwarz (Petr Hašek), 59:49 Jiří Novotný (Jakub Kubina), rozhodující nájezd Petr Hašek

 

TJ Sokol Jaroměř x FBC Štíři Č. Budějovice -  8:11 (4:3, 2:5, 2:3)

V neděli 30.10 byli pro nás na řadě České Budějovice, lídr soutěže a favorit tohoto zápasu, který ještě minulou sezonu hrál první ligu a tuto sezonu ještě neprohrál. Toho jsme se ale nezalekli a šli do zápasu bojovat o body, ne čekat, co předvede soupeř. To se vyplatilo a kolem poloviny první dvacetiminutovky jsme vedli již 2:0, kdy první gól padl z přesilovky. Soupeři se sice během chvilky podařilo snížit, ale brzy jsme jim odskočili opět o další gól. Do 18. minuty se Budějovicím podařilo nejprve z nařízeného nájezdu snížit a posléze i vyrovnat skóre. Ale v čase 19:59 nám Honza Hřivna vrátil jednobrankové vedení na 4:3. V druhé třetině padlo také sedm branek, bohužel víc jich dal soupeř, nejprve obrátil výsledek na 4:6, to se nám ještě podařilo srovnat, ale do konce třetiny opět Štíři utekli na rozdíl dvou branek, což se jim na začátku třetí části podařilo ještě zvýšit na 6:10 v náš neprospěch. Podařilo se nám vstřelit branku, ale za několik minut měl soupeř zas náskok 4 branky. Zkorigovat se to podařilo bohužel opět v poslední vteřině a tak zápas skončil 8:11. Bohužel jsme v tomto zápase nebyli horším týmem, ba naopak. Dostávali jsme se do více šancí a větší část zápasu soupeře přehrávali a přestříleli je 35:25, ale nebylo nám to nic platné.

Branky (asistence): 09:26 Petr Hašek (Vojtěch Schwarz), 10:28 Vojtěch Schwarz (Jan Hřivna), 13:15 Vojtěch Schwarz (Petr Jiřička), 19:59 Jan Hřivna (Petr Jiřička), 32:00 Petr Hašek, 33:13 Jan Škola (Štěpán Lacina), 46:19 Jan Hřivna (Vojtěch Schwarz), 59:59 Petr Hašek (Vojtěch Sucharda)

 

V obou zápasech nám hru zkomplikovalo několik nešťastných gólů a na druhou stranu, ač jsme branek nevstřelili málo, řada nevyužitých šancí. S tím se potýkáme od počátku sezony. Doufejme, že se to napraví, protože jak jsme si dokázali, když svou hru vypilujeme, můžeme opravdu porazit každého, když jsme byli schopni trápit i první tým tabulky. Pozitivem byla i relativně dobrá hra v přesilovkách, což v předchozích zápasech nebylo pravidlem. Dále obsazujeme sedmé místo tabulky.

Sestava: Flégl, Hašek K. - Kubina J., Jiřička, Kotrč, Kubina Š., Petráček, Munzar - Lacina, Škola, Novotný, Hašek P., Schwarz, Kubina A., Hřivna, Sucharda, Kubina L.

 

Velký dík patří našim fanouškům, kteří chodí stále v hojném počtu a díky kterým máme nejvyšší počet diváků v celé lize (průměrně se na každý náš zápas dívalo 81 diváků, včetně venkovních zápasů). Jsme rádi za Vaší přízeň a doufáme, že jí budeme mít i nadále a potáhnete nás k stále lepším výkonům. My s Vám jí budeme snažit oplatit atraktivním florbalem, na který Vás bude dále bavit chodit se dívat ;-)

 

Příští domácí zápasy se konají v sobotu 19.11. od 19 hod. proti Bystřici n. P. a v neděli 20.11. od 10 hod. proti Svitavám.

 

Karel Hašek