MUŽI + ŽENY: Sumáž z turnajů za poslední tři týdny

26.11.2010 18:34

Muži A
TJ Sokol Jaroměř x TJ Sokol Dobruška 2:2
TJ Sokol Jaroměř x Eldorado - DTJ Trutnov 2:2


    6. 11. vyrazil A-Team do prokletého Trutnova, kde minulou sezonu prohrál se stejnými soupeři, proti kterým nastupoval nyní - s Dobruškou 1:3 a s Trutnovem 5:6 poté, co v posledních 3 minutách dostal 4 góly v oslabeních. V první třetině proti Dobrušce nepředvedla Jaroměř svůj nejlepší výkon, sice ji přesto Dobruška nepřehrávala, i tak se ale dostala  do dvoubrankového vedení. Zbylé dvě třetiny Jaroměř hrála znatelně lépe a Dobrušku k mnoha věcem nepoštěla, přesto nebyla schopna ve druhé třetině nátlak přetavit v góly, i když příležitostí nebylo málo. Ve třetí třetině se podařilo Borisovi a Lácovi vstřelit branky a zachránit tím alespoň jeden bod za remízu 2:2, ač dle obrazu hry to mělo být daleko více.
   Ve druhém zápase A-Team nastoupil proti týmu Trutnova, který téměř k ničemu od začátku nepouštěl a krom nahazování dlouhých míčků se Trutnov na mnoho nezmohl, ale i tak se někdy dostával do nebezpečných situací. Hned ve čtvrté minutě Jaroměř nevyužila nájezd nařízený proti soupeři a bohužel ani zbytek třetiny nebyla schopna dát gól, to se naopak povedlo soupeři. Na začátku druhé třetiny sice Jaroměř díky Borisovi branku vstřelila, ale ještě v téze třetině se Trutnov dostal znovu do jednobrankového vedení po trestném střílení. Ve 3. třetině padl ještě jeden gól do sítě Trutnova po střele Adama Frimla a tím pádem si znovu Jaroměř vybojovala pouze jeden bod za stav 2:2, ač od počátku byla jasně lepším týmem.

Muži B
TJ Sokol Jaroměř - Bee Team x Orel Rtyně v Podkrkonoší B 5:1
FbK Kostelec n/O B x TJ Sokol Jaroměř - Bee Team 4:12


    Den na to vyrazil Bee Team na turnaj do Předměřic. V prvním zápase měřilo síly se Rtyní B, kterou již v této sezoně jednou 6:2 porazila, tudíž do tohoto zápasu vstoupilo s plánem na podobný výsledek, což se nakonec podařilo. Za první třetinu ale padl pouze jeden gól, naštěstí do branky Rtyně po střele Kuby Steklého, i když Jaroměř mohla vést více. Ve druhé třetině bohužel první skórovala Rtyně a stav byl 1:1. Béčko ovšem zabralo a do konce zápasu přidalo do sítě Rtnyně další 4 branky, z toho 3 vstřelil Kači a jednu Dušan.
   Ve druhém zápase bylo soupeřem kostelecké béčko, které do té doby mělo pouhé tři body, tudíž cíl byl jasný. A šlo se za ním jasně, ve 13. minutě již Jaroměř vedla 4:0 po Kačiho hattricku a Důšově gólu., ale chvíli poté se podařilo Kostelci vstřelit svou první branku. V 2. třetině Jaroměř přes svůj tlak zvýšila náskok jen o jednu branku Pechyho na 5:1. Během dvou a půl minuty na počátku třetiny třetí se ovšem díky sestavené "áčkové" obraně podařilo inkasovat 3 góly a Kostelec stáhl na 5:4. V ten okamžik ale Béčko zabralo a dalo dalších 7 branek, po jedné ještě přidali Kači, Mára, Kája a dvě Kuba Steklý. Za zvláštní zmínku stojí gól Kamila, který po výborném prokličkování 4 hráčů na půlce soupeře neomylně skóroval. Jinak za oba zápasy si nepochybně zasluhuje pochvalu Denis v brance, který v některých situacích tým výborně podržel.

Ženy
TJ Sokol Jaroměř x FbK Hořice 8:6
FBC Dobré x TJ Sokol Jaroměř 3:3


    Jaroměřské ženy pořádaly domácí turnaj 13. 11. S oběma týmy, se kterými se tam střetávaly, hrály již na předminulém turnaji v Hořicích, kde porazily oba tyto soupeře. První zápas proti Hořicím byl o poznání čistější a emocionálně klidnější než na turnaji u nich. Jaroměř do tohoto zápasu vstoupila aktivně a v první třetině díky brance Káti H. z přesilovky a gólu Verči vedla 2:0. Ve druhé třetině se strhla přestřelka, při které padlo 9 gólů, ve které si Jaroměř pojistila výsledek. První branku sice vstřelily Hořice, ovšem celkově výsledek této třetiny dopadl 5:4 pro Jaroměř po dvou brankách Bláži a po jednom Káti M. a Míši. Do poloviny 3. třetiny se ale Hořicím podařilo stáhnout dvěma brankami na stav 7:6. V poslední minutě však Bláža uklidnila situaci, když upravila konečný výsledek na 8:6. Jaroměř sice byla v zápase lepší, ale zkomlikovala si situaci hloupými obdrženými góly, které neplynuly tolik ze schopností soupeře, ale individuálních chyb či špatného přebírání soupeřů.
  Druhým soupeřem byl tým Dobrého, kterému se dříve na tomto turnaji podařilo remizovat s Náchodem a tudíž bylo jasné, že to nebude jednoduchá hra. Prvním radujícím se z gólu byl celek Dobrého, ale Lucce se podařilo tento stav srovnat. Ke konci 1. třetiny se ovšem dostalo do vedení opět Dobré. A byla to opět Lucka, která jim to vrátila a to během 25 vteřin kdy výborně trefila nahozený skákající míček a její střela prošla do brány. Druhou třetinu vyhrávala Jaroměř 1:0 díky nejnovější posile, Lence Vágnerová, které se konečně podařilo prolomit smůlu v koncovce a dala krásný gól. Bohužel k vítězství to nestačilo a ve 3. třetině se Dobrému podařilo srovnat na konečných 3:3. Výsledek asi odpovídal vyrovnané hře obou soupeřů. V obou zápasech se opět dařilo Pétě, která se osvědčuje jako jistota v bráně a góly, které obdržela, rozhodně nebyly jejím přičiněním.

Muži B
Turnaj z 21. 11. v Hořicích bude doplněn v samostatném článku.
Výsledky:
FbK Sršni Hořice x TJ Sokol Jaroměř - Bee Team 6:6
FbK Kostelec n/O x TJ Sokol Jaroměř - Bee Team 1:6


Autor: Kouř Káša

P.S.: Kdybyste našli v článcích nějaké chyby, napište mi, psal jsem to dost narychlo a i kdyby ne, tak nějaká chybka je pravděpodobná. Dík