MUŽI A: Vyhráli jsme počtvrté v řadě! Tentokrát po nájezdech proti Mukařovu.

14.11.2016 16:53

TJ Sokol Mukařov x TJ Sokol Jaroměř - 6:7 pn (3:1; 0:3; 3:2; 0:1)

Zápas na pražské Děkance o další body do tabulky Národní ligy začal ve svižném tempu. Prvním úspěšným střelcem se v početní převaze stal Kuba Kopecký, kterého našel Dominik Emlar. To jsem ještě nevěděli, že je to přesilovka na dlouho dobu poslední. Naopak na naší straně došlo k vyloučení ani ne minutu nato a soupeř toho také využil, když se Šimon Otto trefil od mantinelu po přihrávce od trenéra florbalového Chodova Davida Podhráského. Mukařov pak ještě do konce třetiny udeřil dvakrát pokusy Jakuba Nohy a Ondřeje Kaláta. Gól na 3:1 padl opět při našem oslabení.

Ve druhéčásti jsme naštěstí rychle udeřili, když po půl minutě hry našel zpoza brány Petr Hašek osamoceného Michala Nožičku, který se nemýlil. Před polovinou druhé části se nám navíc podařilo skóre otočit na 3:4! Postarali se o to Pavel Kotrč a Kuba Kopecký, asistovali Petr Hašek a Petr Hofman. Brzy ale přišel závar před naší bránou a poté nešťastný okamžik. Člen našeho realizačního týmu bohužel neudržel nervy na uzdě a v rámci nesouhlasu letěl proti jednomu z rozhodčích hozený míček. Toto jednání bylo oceněno červenou kartou a s ní automaticky spojeným pětiminutovým vyloučením. Tři čtvrtě minuty poté bylo ještě hůře, když nám byl udělen ještě trest o délce dvou minut. Během této krizové situce sice zamířil míček z florbalky domácích na tyč, ale přímo do brány se nevešel žádný pokus a to ani při pokračující situca 4 na 5. Krizovou sitaci se nám tedy podařilo přestát.

Do třetí části vstoupil Mukařov s touhou vyrovnat a to se také po minutě podařilo. Na 4:4 korigoval Karel Svatoš. Ve 45. minutě navíc přidal další gól domácích Jakub Noha. Na další branku se čekalo deset minut, bohužel znovu padla do naší sítě a díky Michalu Smutnému to bylo 6:4. Skoro přesně o minutu později však úspěšně využil přečíslení 3 na 2 Petr Hofman po přesné přihrávce Kuby Kopeckého a snížil na rozdíl jediné branky. Chvilku nato jsme sice opět šli do oslabení, ale hned vteřinu po jeho skončení srovnal Domink Emlar po přihrávce Petra Hofmana. V čase 58:51 nám byla nabídnuta exkluzivní příležitost k zisku tříbodového vítězství přesilovou hrou! Bohužel ani přes drtivý tlak se nepodařilo dostat míček do branky Mukařova a šlo se do prodloužení. V tom se ani jednomu z celků nepodařilo urvat bonusový bod a došlo na nájezdy - tři na každé straně. Na neúspěšný pokus domácích odpověděl úspěšnou trefou Kuba Kopecký. Dalším dvěma hráčům se gól vsítit nepodařilo, ale poslední možnost ke zdramatizování Mukařov využil. Rozhodnutí, zda budou nájezdy pokračovat nebo vyhrajeme bylo na Petrovi Haškovi, který se nemýlil a vstřelil tak vítěznou branku!

Díky ztrátě body jsme se sesunuli o jednu příčku na třetí pozici se ztrátou dvou bodů na vedoucí Turnov a bodu na České Budějovice. Vítěznou sérii budeme chtít prodloužit již příští týden v sobotu 19. 11. od 19:00 v domácím prostředí proti Florbalu Chomutov  (UDÁLOST). Jen tak pro zajímavost, pokud bychom v tomto zápase vyhráli jakýmkoliv způsobem, překonali bychom během deseti zápasů svůj bodový zisk za celou předchozí sezonu! Přijďte zafandit na zápas dvou nejofenzivnějších celků západní Národní ligy - my máme na svém kontě 80 branek, soupeř jen o tři méně, bude určitě na co se dívat!

ONLINE

Komentář trenéra Jaroměře Tomáše Křoviny: "Těžký a tvrdý zápas se šťastnějším koncem pro nás. Děkuji divákům a soupeři."

Komentář trenéra domácích Tomáše Velechovského: "Bláznivý zápas, ve kterém když jsme hráli co jsme měli, tak jsme vedli. Jakmile jsme to hrát přestali a byli bohorovní, soupeř trestal. Na konci několikrát nedáš dostaneš a mohli jsme taky mít bodů 0. Tým se zkušenostmi, které máme by si ty tři body měl pohlídat. Děkuji hráčům, divákům, pořadateli i soupeři."

branky: 10. Šimon Otto, 14. Jakub Noha, 20. Ondřej Kalát, 42. Karel Svatoš, 45. Jakub Noha, 55. Michal Smutný - 8. Jakub Kopecký, 21. Michal Nožička, 29. Pavel Kotrč, 29. Jakub Kopecký, 56. Petr Hofman, 58. Dominik Emlar, Petr Hašek; rozhodčí: Tomáš Kapr - Michal Tichý; vyloučení: 2:5 + Dominik Sukup 5; využití: 2:1; diváků: 27; zásahy brankářů: Josef Bína 26 - Jiří Alexij 34