MUŽI A: V přestřelce s Chomutovem jsme doma poprvé padli - 11:13

24.11.2016 15:48

TJ Sokol Jaroměř x Florbal Chomutov - 11:13 (2:1; 7:6; 2:6)

V sobotu se v jaroměřské hale střetli dva nejofenzivnější celky Národní ligy. První třetina však kanonádu vůbec nepřipomínala. A ač jsme všechny góly vstřetlili my, tak skóre bylo díky jednomu vlastňáku 2:1 - góly do soupeřovi sítě vstřelili Honza Lehký a Michal Nožička. V druhé části začalo padat více branek, hra se přiostřila a vedení se přelívalo ze strany na stranu. Nejprve přidal na naší straně branku Dominik Emlar, pak ale Chomutov čtyřmi brankami vývoj zápasu otočil na 3:5. Pak oba celky přidali po gólu, za Jaroměř to byl Dominik Emlar a poté se podařil zvrátit vývoj zápasu opět na naší stranu třemi trefami Petra Haška a jednou Michala Nožičky. Do konce třetiny oba celky přidali po jedné brance, za nás svou čtvrtou Petr Hašek, a před třetí částí se šlo do šaten za stavu 9:7. Během jejích prvníh pěti minut však bylo srovnáno. V čase 45:42 přišel možná stěžejní moment zápasu. Proti soupeři bylo nařízeno trestné střílení, které jsme bohužel nevyužili a tak jsme měli příležitost dvouminutové přesilové hry. Přímo v jejím počátku při bully po nájezdu bohužel našemu hráči ujeli nervy, vrazil do břicha soupeři, a tak proti nám byl nařízen trest pětiminutový. Při hře 4 na 4 sice Honza Škola vstřelil vedoucí branku, ale během našeho následného oslabení jsme 3x inkasovali na 10:12! Pak sice Petr Hofman snížil na rozdíl jediného gólu, na to ale soupeř našel odpověď - 11:13. Poslední dvě minuty zápasu jsme se sice pokoušeli zvrátit skóre v šesti, k ničemu to ale bohužel nevedlo a byli jsme tak poprvé doma pokořeni!

Škoda, že jsme 141 skvělým divákům nemohli nabídnout prodloužení vítězné série. Snad si při příštím domácím zápase v sobotu 3. 12. od 19:00 proti Plzni napravíme reputaci (UDÁLOST NA FB). Momentálně jsme klesli na čtvrtou příčku s nízkým bodovým rozestupem jak směrem nahoru, tak ale i dolů. Po této přestřelce jsme opanovali první tři příčky kanadského bodování, když jsou od prvního místa seřazeni naši tři hráči - Petr Hofman, Dominik Emlar a Petr Hašek.

ONLINE

Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "Dnešní zápas rozhodla naše absolutní nedisciplinovanost a s tím spojené individuální chyby hráčů. Musíme se z toho otřepat a jít dál. Děkuji divákům a gratuluji soupeři."

Komentář hostujícího trenéra Martina Bociana: "Velmi náročné utkání pro všechny, které nás stálo spoustu sil. Domácí mají velkou výhodu domácího prostředí a podporu diváků by jim většina týmů v soutěži mohla závidět. Děkujeme za dobře uspořádané utkání a přejeme hodně štěstí ve zbytku soutěže."

branky: 2. Jan Lehký, 15. Michal Nožička, 22. Dominik Emlar, 31. Dominik Emlar, 32. Petr Hašek, 34. Petr Hašek, 34. Michal Nožička, 36. Petr Hašek, 40. Petr Hašek, 48. Jan Škola, 57. Petr Hofman - 13. Jan Hroneš, 23. Vít Andrle, 23. Marek Chocholoušek, 27. Jiří Turek, 29. Marek Chocholoušek, 31. Ondřej Kopp, 39. Vít Andrle, 43. Petr Pastor, 45. Vít Andrle, 49. Daniel Fokt, 50. Ondřej Bejček, 50. Marek Chocholoušek, 59. Vít Andrle; rozhodčí: David Kytler - Tomáš Sommer; vyloučení: 5 + Petr Hofman 5:5; využití: 2:4; diváků: 141; zásahy brankářů: Jiří Alexij 22 - Jan Vlček 28