MUŽI A: V Českých Budějovicích jsme v přestřelce podlehli těsně 9:10

21.10.2016 18:46

 

FBC Štíři Č. Budějovice x TJ Sokol Jaroměř - 10:9 (5:2; 3:3; 2:4)

Ač doma jsme nad Českými Budějovicemi v Národní lize, až na minulou sezonu, vždy zvítězili, přímo v Českých Budějovicích se nám body vybojovávat nedařilo a to ani v časech, kdy jsme se kdysi setkávali v druhé lize. V tomto zápase šli Štíři do vedení dvěma slepenými góly Michala Kloudy a Jakuba Tomšíčka. Na to jsme naštěstí stačili rychle zaregovat, když Kuba Kubina nastřeloval míček směrem k soupeřově bráně a Lukáš Kvaček balónek nasměroval za brankářova záda. Srovnat se nám podařilo díky trefě Petra Hofmana v přesilové hře po příhrávce Kuby Kubiny. Bohužel až příliš rychle odskočili domácí do tříbrankového vedení - mezi časy 13:41 a 15:13 postupně skórovali Lukášové Malý a Froněk a marek Slepička. Po této rychlopalbě došlo na střídání golmana a hra mírně přitvrdila. Na začátku druhé části se oba celky trefily a upravily stav na 6:3, nejprve za nás snížil Petr Hofman po asistenci Dominika Emlara, z druhé strany přišla druhá branka Lukáše Froňka. Před polovinou prostředního dějství ještě snížil Honza Škola, nahrávku si připsal Kuba Kubina. V 35. minutě opět přišlo vzájemné ostřelování, nejprve doklepl jaroměřský Dominik Emlar pokus Petra Hofmana, poté ale rychle skóroval Lukáš Svitek. Bohužel 10 vteřin před koncem druhé třetiny zvýšil průnikem přes celé hřiště Lukáš Malý. Pak ale z třetí třetiny neuběhla ani minuta a střelou z první snížil svou třetí brankou Petr Hofman střelou z první, když ho našel Kuba Kubina. A k rozdílu jediného gólu nám pomohla přesilovka, kterou ve 47. minutě využil Honza Škola po asistenci Dominika Emlara. Bohužel v dalším průběhu navýšili na 10:7 pro budějovické Ondřej Havelka a Lukáš Malý, při čemž druhá branka padla ve hře 4 na 4. V tomto netradičním počtu pak sice snížil Dominik Emlar po přihrávce Petra Hofmana. Poté se ale stale, co nemělo, a v čase 58:36 jsme šli do oslabení. V tom se nám završením hattricku Dominika Emlara podařilo snížit na 10:9 po asistenci Petra Hofmana. V posledních 15 vteřinách ještě byl vyloučen budějovický hráč, ale štěstí se k nám v závěru nepřiklonilo a podlehli jsme nejnižším možných rozdílem. V utkání se zaskvěli zejména tři hráči - Petr Hofman (3+3), Dominik Emlar (3+2) a Kuba Kubina (0+4).

Komentář trenéra hostů Martina Klapky: "Zápas rozhodly naše hrubé individuální chyby a neschopnost dostat soupeře za branku."

Komentář trenéra domácích Jiřího Kratochvíla: "Jaroměř je houževnatý soupeř a zápasy s nimi jsou vždy více boj než florbal. Jsem rád, že jsme zvládli třetí utkání během 7 dní i ve velmi oslabené sestavě."

ONLINE

branky: 9. Michal Klouda, 9. Jakub Tomšíček, 14. Lukáš Malý, 15. Lukáš Froněk, 16. Marek Slepička, 24. Lukáš Froněk, 35. Lukáš Svintek, 40. Lukáš Malý, 53. Ondřej Havelka, 58. Lukáš Malý - 10. Lukáš Kvaček, 13. Petr Hofman, 22. Petr Hofman, 29. Jan Škola, 35. Dominik Emlar, 41. Petr Hofman, 47. Jan Škola, 58. Dominik Emlar, 60. Dominik Emlar; rozhodčí: Lukáš Ležák - Martin Ležák; vyloučení: 6:4; využití: 0:1; diváků: 57

V dalším domácím zápase se představíme v sobotu 22. 10. od 19:00 proti FbC Strakonice P.A. a věříme, že doma zůstaneme neporaženi!

UDÁLOST NA FB