Muži A opět neporaženi, BEE & VETS bez bodů a naši nejmladší v Jičíně

18.02.2019 12:50

Sobotní program Národní ligy – skupiny západ byl na jaroměřské domácí půdě nevídaně tvrdý a ze strany týmu FbK Kobylisy velmi zákeřný. Přemotivovanost hostí bohužel stála několik hráčů Jaroměře zdraví a zápas se neobešel bez záchranné služby.

Zápas Jaroměř-Kobylisy byl již od úvodního buly vyhrocený, ale od rozhodčích se ani jedna strana nedočkala spravedlnosti. Skóre otevřel až v 11. minutě hráč Kobylis Jan Hrdlička, který potrestal vyloučení Jana Školy za sekání. Po dvou minutách dvojce Emlar-Výborný dokázala, že je jen tak něco nerozhodí a s přehledem vyrovnali. Gólmani se ani na jedné straně rozhodně nenudili a diváci mohli vidět od začátku neuvěřitelné zákroky. V 16. minutě se Kobylisy opět ujali vedení, ale jelikož byl po chvíli vyloučen hostující hříšník za bránění ve hře, Hašek nezaváhal a s pomocí P. Hofmana po pár vteřinách přesně vsítil branku.

První část druhé třetiny byla bez gólů a vyloučení, ale fanoušci neměli důvod se nudit. V polovině třetiny byl hrubě zfaulován domácí hráč Michal Nožička a musela se o něj postarat zdravotní záchranná služba. Spravedlivého rozsudku o vyloučení hráče Kobylis se však Jaroměř nedočkala se slovy rozhodčího: „Nic jsem neviděl“. I když se rozhodnutí samozřejmě nikomu nelíbilo, což dávali fanoušci hlasitě a odvážně najevo, po dvou minutách byli vyloučeni hned dva soupeři domácích – jeden za držení a druhý za vrážení. Emlar ani na chvilku nezaváhal a nejprve společně s P. Hofmanem využil hru pět na tři a o 23 vteřin později společně s Kotrčem hru pět na čtyři, a tak dostal Jaroměř do dvoubodového vedení. Ve 14. minutě druhé periody ještě navýšil Hašek s asistenci P. Hofmana, ale Starostka z Kobylis po minutě snížil náskok domácího celku. Jaroměřský Jan Hrobský se už nemohl dívat na výkon rozhodčích, tak si radši šel v 16. minutě odpočnout na trestnou za nesportovní chování.

O třetí část utkání se postarali hlavně brankáři. Jak od domácího Veinfurtera, tak od Dundra z Kobylis všichni mohli vidět povedeně vychytané střely. V 6. minutě propadla do brány Jaroměře střela Zíky, na kterou však po minutě odpověděl domácí P. Hofman s nahrávkou od J. Kubiny. To se hostům nezamlouvalo a po půl minutě opět stáhli vedení domácích. V 9. minutě přišlo další vyloučení jaroměřského Jana Školy, opět za sekání a opět potrestané od Kobylis. Ve 12. minutě se zase ne jednou vylučovalo a naštěstí pro Jaroměř, na straně hostí. Mezi tím, co si dva hráči Kobylis odpočívali na trestné, na scénu přišel Kopecký, který s pomocí Emlara využil již několikátou přesilovou hru zápasu. Hra se začala ještě více přiostřovat a díky nepovedené nahrávce hostí, Emlar vsítil další branku a utvrdil tak již 13. výhru Jaroměře v řadě.

,,Odehráli jsme těžké hokejové utkání, které bohužel nebylo v režii hráčů. Skvěle jsme dnes zvládli přesilové hry a díky tomu jsme dotáhli dnešní utkání do vítězného konce. Děkujeme soupeři za důkladné prověření před play-off a přejeme hodně štěstí do zbytku sezóny. Děkuji divákům za podporu.“ Hodnotí utkání trenér domácích Martin Klapka. S tím, že Jaroměři vycházeli přesilové hry souhlasí i trenér hostí Ondřej Kočí: „Zápas jsme si prohráli vlastními vyloučeními, za které nás domácí potrestali. Přejeme soupeři hodně štěstí do play-off.

Nejvíc se prosadil čtyřgólový Dominik Emlar, který přidal i jednu asistenci. 1+3 si do statistik připsal Petr Hofman!!!

 

Muži B se v neděli 17.2. jeli utkat do Předměřic s domácím celkem a dosud nikým neporaženým lídrem tabulky Královéhradecké ligy mužů.

V prvním utkání proti domácímu týmu z Předměřic, Jaroměř v osmé minutě prohrávala 1:0, ale Viktor Ulip bez zaváháni potrestal po 13. vteřinách chybu předměřického celku. Nepotřeboval k tomu ani asistenci a srovnal skóre. Do konce 1. periody však Kořínek prostřelil jaroměřského Haška a získal tak brankový náskok pro svůj tým.

Ve druhé třetině se zase objevil na scéně již zmiňovaný Ulip z Jaroměře a s pomocí Sukupa vyrovnal skóre na 2:2. O tři minuty později byl vyloučen Vít Miler za sekání, ale jeho spoluhráči oslabení úspěšně odehráli.

Ve třetí části utkání jaroměřským nejspíš docházeli síly a nechali propadnout do vlastní branky tři střely. Utkání tedy skončilo 5:2 pro domácí tým.

 

Druhý zápas nebyl o nic lehčí, ba naopak. Po necelé minutě Jaroměř prohrávala nad Jičínem o branku a na konci 1. periody dokonce o čtyři. Navíc se jim nevydařila přesilová hra a byl vyloučen Adam Karel za bránění ve hře.

V polovině druhé třetiny byl vyloučen další jaroměřský hráč, tentokrát Miloš Sehnoutka za hrubost. Oslabení se sice ubránit nepodařilo, ale Matěj Kubina si našel Víta Milera a ten vsítil první a poslední gól Jaroměře. Po druhé periodě byl stav utkání 6:1 pro Jičín.

Ve třetí části Jičín přidal další tři branky, a tak utkání Jaroměř-Jičín skončilo 1:9.

Muži BEE & VETS momentálně obsazují s 22 body 6. místo v tabulce Královéhradecké ligy mužů.

 

Mladší žáci a elévové o víkendu reprezentovali jaroměřský klub a určitě na ně můžeme být všichni hrdí!!!

Mladší žáci se v sobotu 16.2. vydali na utkání do Jičína. Čekali tam na ně tři soupeři – FbC Hradec Králové černí, domácí FBK Jičín a Orel Rtyně v Podkrkonoší. Kluci, ale i děvčata se soupeři bojovali se ctí a hru si perfektně užili.

Elévové na tom byli dost podobně jako mladší žáci, až na to, že do Jičína vyrazili v neděli 17.2. a čekali na ně jiní soupeři – konkrétně FBC SION – DDM Nová generace, FBC Trutnov a FBK Jičín Cipísci. Naši malí florbalisté se určitěji mají čím chlubit, protože na to, jak jsou malí, střílí jako zkušení hráči.