MUŽI A nakonec podlehli lídrovi tabulky 4:8, ŽENY si připsaly po jedné výhře i prohře

21.02.2017 16:56

Muži A x Panthers Praha - 4:8 (3:2; 1:2; 0:4)

V atraktivním duelu s lídrem tabulky se oba celky tlačily za gólem, ale první padl až po deseti minutách a znamenal vedení hostí. Za tři minuty ale přišla možnost přesilové hry, kterou jsme cca v její polovině dokázali zásluhou Vojty Výborného zužitkovat, když ho našel Petr Hašek. Do vedení jsme se dostali také při početní převaze, kdy nečekanou střelu vyslal po asistenci Dominika Emlara Honza Škola. To ovšak netrvalo dlouho a soupeř v čase 18:04 srovnal na 2:2. 12 vteřin před koncem první části nám ale vrátil vedení Jirka "Boris" Novotný, kterému přihrál Petr Hašek. Pět minut po začátku prostředního dějství jsme bohužel museli podstoupit pětiminutové prodloužení, které jsme naštěstí přežili. Po polovině utkání ale soupeř dvěma rychlými góly otočil stav na 3:4. Na to se nám však podařilo bleskově reagovat a stav byl opět srovnaný. Na další branky se čekalo do třetí třetiny a znamenalo to zlom v utkání - bohužel v náš neprospěch. Během necelých dvou minut Panthers odskočili na 4:7. Soupeř zařadil vyšší otáčky a třetí třetina dlouho nevedla k naší výrazné šanci. Snaha o zlom utkání sice poté přišla, ale k našemu neštěstí už k ničemu nevedla a navíc jsme inkasovali do prázdné brány gól, který stanovil skóre na konečných 4:8, čímž si zajistil první místo po základní části s kolovým předstihem. Hráčem zápasu se stal Honza Škola.

ONLINE

Komentář trenéra domácích Martina Klapky: "První dvě třetiny jsme odehráli dobře, bohužel náš výpadek na začátku třetí třetiny jsme nebyli schopni přes veškerou snahu dohnat. Děkuji divákům za skvělou atmosféru a gratuluji soupeři a přeji šťastnou cestu."

Komentář asistenta trenéra hostů Štěpána Webera: "V první půlce zápasu jsme byli trochu bez tempa a nedodržovali jsme úplně to, co jsme si řekli, ale to jsme v druhé části úplně změnili a díky jednoduché hře a nasazení jsme si došli pro přesvědčivou výhru, soupeř nás ale důkladně prověřil a přejeme mu štěstí v play-off."

branky: 14. Vojtěch Výborný, 18. Jan Škola, 20. Jiří Novotný, 36. Dominik Emlar - 11. Lukáš Pokorný, 19. Matěj Lubenský, 34. David Kolář, 36. Matěj Lubenský, 43. Jiří Krůšek, 43. Matěj Lubenský, 44. Lukáš Pokorný, 60. Sebastian Jakob; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 1 + Jiří Novotný 5:4; využití: 1:0; diváků: 110; zásahy brankářů: Jiří Veinfurter 16, Šimon Špaček 4 - Rastislav Mazák 23

Utkání sledovalo skvělých 110 diváků, kterým se budeme snažit odvděčit při následujícím Play-off. Soupeř ještě není znám, ale předběžné termíny domácích zápasů ano. 3. čtvrtfinále by se mělo konat v sobotu 11. 3. od 16:30 a pokud by se při něm nerozhodlo, tak 4. čtvrtfinále bude v neděli 12: 3. od 16:00. Před Play-off čeká A-Team poslední kolo základní části, kdy se na pražském Chodově střetně v sobotu 25. 2. od 19:00 s Orkou Čelákovice - zápas můžete sledovat online.

 

Ženy x FBC Hranice - 12:2 (4:1; 2:0; 6:1)

V prvním utkání se podařilo odskočit kolem páté minuty dvěma rychlými brankami Lucky Koškové a Káti Martinkové. Pak sice přišlo snížení, ale po první třetině svítilo na tabuli skóre 4:1 ještě zásluhou Pavly Mikulkové a Kristýny Šanderové. Na další gól se Hranice zmohly až za stavu 11:1. Na finálních 12:2 pak upravila navrátilkyně z mateřské Týna Mitisková! Nutno dodat, že soupeřky dorazily v pouhých šesti hráčkách do pole a během zápasu se jim navíc bohužel nevyhla zranění, rozhodující rozdíl se ale zrodil již v první třetině, kdy to ještě nemělo takový vliv.

ONLINE

Domácí trenér Jiří Šeda: "Dnešní zápas rozhodla první třetina a následné zranění dvou hráček soupeře a poté už se hrálo pouze o skóre a sebevědomí do příštího zápasu. Děkuji soupeři za férové utkání a přeji zraněným rychlé uzdravení."

Trenérka hostí Martina Bugáňová: "Děkujeme soupeřkám za pěkný zápas, bohužel zranění nás připravily o možnost poprat se o lepší výsledek."

branky: 5. Kateřina Martinková, 6. Lucie Košková, 15. Andrea Kašparová, 16. Pavla Mikulková, 26. Pavla Mikulková, 34. Kristýna Šanderová, 41. Jaroslava Bálintová, 49. Kristýna Šanderová, 50. Nikola Jůzová, 51. Pavla Mikulková, 54. Andrea Kašparová, 59. Kristýna Mitisková - 12. Vendula Drietomská, 53. Petra Bartošová; rozhodčí: Lucie Hejnová - Daniel Jireček; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 30; zásahy brankářů: Veronika Burdiláková 15 - Markéta Šulejová 39

 

Ženy x FTC Vysoké Mýto - 1:5 ( 1:3; 0:1; 0:1)

Tento zápas se vyvíjel v opačném gardu než sobotní. Mýto se rychle dostalo do vedení 0:2 a ač Andrea Kašparová snížila, šlo se do šaten za stavu 1:3. V každé další třetině pak soupeřky přidaly po jedné brance a zvítězily 1:5.

ONLINE

Komentář trenéra domácích Jiřího Šedy: "Dnes stejně jako včera zápas rozhodla první třetina, kterou jsme pro změnu zaspali my. V dalších dvou třetinách prokázal soupeř svoji zkušenost a zápas si zkušeně pohlídal. Nám se navíc nepodařilo uhlídat nejlepší hráčku soupeře Bekelovou, s kterou hra soupeře stojí a padá a i když jsme ve třetí třetině stáhli sestavu na osm hráček, tak to ke zdramatizování utkání nestačilo. Děkuji soupeři za utkání a přeji šťastnou cestu domů."

Komentář trenéra hostí Aleše Dejdara: "Rychle vstřelený gól nás uklidnil, zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Na soupeři musíme ocenit jeho bojovnost až do posledních vteřin. Děkujeme za zápas."

branky: 15. Andrea Kašparová - 1. Andrea Šedová, 3. Klára Minářová, 17. Klára Minářová, 25. Veronika Bekeová, 60. Lucie Svobodová; rozhodčí: Jakub Feistauer - Pavel Suchánek; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 20; zásahy brankářů: Veronika Burdiláková 16 - Tereza Ondrová 26

I Ženy čeká Play-off proti neznámému soupeři. 2. čtvrtfinále je čeká v neděli 12. 3. od 13:00! Předtím odehrají v Hradci Králové poslední zápas základní části v neděli 5. 3. od 18:00 - sledujte online.