MUŽI A: Do druhé poloviny sezony jsme vstoupili úspěšně, výhrou nad Rtyní 9:2 (2:0, 1:0, 6:2)

22.01.2012 18:05

    V neděli 22.1. jsme v domácím prostředí nastoupili proti Orlu z nedaleké Rtyni v Podkrkonoší. Ač to tak podle skóre může vypadat, nejednalo se o jednoduchý a jednoznačný zápas, Rtyně byla nebezpečným soupeřem. Oba týmy začaly aktivně, ale štěstí na první gól bylo na naší straně a to hned z počátku, ve třetí minutě jsme se dostali do vedení. Následovaly šance na obou stranách, ale oboum brankářům se je dařilo likvidovat. Rtyni se navíc nepodařilo proměnit rozhodčími odpískaný samostatný nájezd. Přestáli jsme dokonce cca minutové oslabení 3:5. To trvalo až do minuty patnácté, kdy se nám podařilo vedení zvýšit na 2:0.

    Hned úvodní minuty druhé části znamenali zmatek v domácí obraně a několik příležitostí orlů, kdy nás dokonce záchránila tyčka (v tomto zápase relativně častý jev, i na soupeřově straně). Změnit skóre se jim však nepodařilo, naopak v polovině této části jsme zvýšili náskok na tříbrankový. Žádný další gól nepadl, ale ke konci třetiny byl Kamil Munzar, naše Legenda, vražen na svou bránu. Vyvázl z toho s roztrženou holení a následně čtyřmi stehy, za čož rtyňský hráč vyfasoval pouze dvě minuty.

    Z počátku třetího dějství nám pomohlo břevno a následně dle pravidla nedáš, dostaneš trefil Adam Kubina z téměř nulového úhlu krásně růžek rtyňské branky. Bohužel nedlouho na to se soupeři podařilo prolomit čisté konto Karla Haška. Hra se s postupem času trochu přitvrzovala a vytvářely se šance na obou stranách. V polovině třetiny jsme měli možnost navýšit náskok díky nařízenému samostatnému nájezdu, to se bohužel využít nepodařilo. V následné přesilovce se nejprve Štěpánovi Lacinovi podařilo trefit tyčku a chvíli na to prokázal skvělý důraz, když se rybičkou natáhl do soupeřova brankoviště a zasunul míček do brány (5:1). Pět minut před koncem zápasu zkoušel soupeř zvrátit vývoj zápasu hrou bez brankáře. Nevydrželo to ale dlouho a do odkryté branky zamířila střela Vojty Schwarze. Posléze následovaly dva góly Vojty Suchardy, které dovršily jeho příděl soupeři na čtyři branky. Minutu a půl se Rtyni ještě podařilo korigovat skóre na 8:2, ale na konečných 9:2 ještě zvýšil Honza Hřivna. Sic to nevypadá, nejednalo se o jeden z našich nejlepších zápasů a hra byla chvílemi zmatená, čímž jsme Rtyni dopřávali dobré příležitosti, za své mluví počet střel v poměru 40:43 pro Rtyni. Naštěstí jsme narazili na tým, který měl podobný problém jako míváme my, neproměňování šancí, navíc se docela zadařilo domácímu brankáři.

 

Tabulka soutěže zde

Online z utkání, statistiky utkání

 

    Musíme navíc poděkovat divákům, kterých přišel rekordní počet – 140. Doufáme, že si do haly najdou cestu i na příští domácí zápasy 11.2. od 19 hod. proti Litomyšli a 12.2. od 15:00 proti Hradci Králové (Bufet bude otevřen!). Mezitím odjíždíme poslední lednový víkend nejprve na palubovku vedoucího Pelhřimova a poté do předposlední Jihlavy.

 

Branky: 02:25 Vojtěch Sucharda (Jiří Novotný), 14:47 Jan Škola, 30:40 Vojtěch Sucharda (Petr Hašek), 42:43 Adam Kubina (Petr Jiřička), 51:15 Štěpán Lacina, 55:22 Vojtěch Schwarz, 56:31 Vojtěch Sucharda (Petr Jiřička), 56:43 Vojtěch Sucharda (Jiří Novotný), 59:19 Jan Hřivna (Jan Škola)

 

Sestava: Hašek K., Flégl; Kubina J., Lacina Š., Jiřička, Škola, Novotný, Hašek P., Schwarz, Kubina M., Kubina A., Hrobský, Hřivna, Sucharda, Kubina Š., Petráček, Munzar