MUŽI A: Lídra tabulky jsme porazili 12:7 a držíme druhou příčku se ztrátou jediného bodu!

09.11.2016 22:25

TJ Sokol Jaroměř x TJ Turnov - 12:7 (2:0; 5:2; 5:5)

V tomto zápase šlo o souboj prvního s druhým a vysoké tempo začátku utkání tomu odpovídalo. Jako první jsme z toho v šesté minutě těžili my, Petr Hašek z otočky zužitkoval přihrávku Honzy Školy! Poté přišlo první z mnoha vyloučení, v tomto případě na straně hostí, které ale k ničemu nevedlo. Naštěstí ve 13. minutě efektně ztečoval střelu Pavla Kotrče Dominik Emlar a navýšil na 2:0 a tak i přes oslabení na obou stranách první část skončila.

 Během druhé minuty té následující se nám podařilo zvýšit již na 4:0! Nejprve se z velkého brankoviště prosadil Kuba Kopecký po asistenci Dominika Emlara a pak získal míček Dominik Sukup, který propasíroval odražený míček mezi nohami turnovského brankáře. To předznamenalo i další průběh třetiny, ve které jsme byli aktivnější. V její polovině ale přišla i první branka hostí, kterou vsítil Štěpán Matěcha. Minutu nato ale na 5:1 zvýšil ze standardní situace vteřinu po skončení přesilovky Petr Hofman, kterému rozehrál balónek Dominik Emlar. No a brzy nato navýšil svou střelou rozdíl na pětigólový Kuba Kubina. Poté však poprvé našeho vyloučení využil Turnov zásluhou Antonína Palatínuse - 6:2. Poslední zářez v druhém dějství jsme si ale opět připsali my, když přesilovou hru využil Kuba Kopecký po nahrávce Dominika Emlara. 

V třetí třetině se poprvé dříve prosadili hosté, když v její třetí minutě byl při hasení problémů nařízeno trestné střílení za hru v malém brankovišti, které zužitkoval Štěpán Matěcha. Nedlouho na to ale přišlo rychlé navýšení na 8:3 - nejprve se Kuba Kubina i trochu se štěstím dostal za soupeřovu bránu, odkud ukázkově našel Lukáše Kvačka, který se nemýlil. Pak Kuba kopecký z úniku našel Petra Hofmana, který se trefil téměř z nulového úhlu. Pak přišla rychlá série vyloučení a těsně po ní v 51. minutě přidal náš desátý gól Honza Lehký, kterému asistoval Honza Hrobský! Během dalších dvou minut to už bylo 12:3 - nejdřív Honza Hroneš využil přihrávku Dominika Emlara a pak v našem oslabení dobře našel Kuba Kopecký Petra Hofmana. Následně ale přišel domnělý faul při útoku turnovských a po nevyužitém trestném střílení ze strany hostí jsme šli do tří. Toho soupeř plně využil a brankami Tomáše Vitáska a Daniela Měkoty snížil na 12:5. Pravděpodobně s vědomím vysokého rozdílu jsme ale i přes snížení polevili a v časech 56:16 a 58:34 ještě hosté přidali další zásahy zásluhou Štěpána Matěchy a Vojtěcha Palatínuse - 12:7. Do konce utkání se ale krom vyloučení nic dalšího nestalo a zaslouženě jsme zvítězili! O vítězství se největší měrou zasloužila lajna "mlaďáků" - Petr Hofman si připsal hattrick, Dominik Emlar, který byl vyhlášen hráčem zápasu, dal jednu branku a k tomu přidal čtyři asistence a Kuba Kopecký přidal po dvou gólech i asistencích. Od druhé třetiny se hra s rostoucím rozdílem poněkud přiostřovala a v celém zápase nakonec padlo 34 trestných minut, které se téměř rovnoměrně rozdělily mezi oba celky. Díky podpoře 142 skvělých fanoušků v hale jsme tak zůstali na druhé příčce (nutno říci stále vyrovnané) tabulky a snížili náskok prvního Turnova na jediný bod!

Příští týden se pokusíme pokračovat ve vítězné sérii proti Mukařovu! V sobotu 12. 11. můžete od 20:00 sledovat online.

Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "Celý zápas jsme měli pod kontrolou až na posledních 5 minut, kdy jsme svojí nedůraznou hrou a chybami nechali soupeře se dostat do hry. Děkuji divákům za skvělou atmosféru a soupeři přeji šťastnou cestu."

Komentář hostujícího trenéra: "Gratuluji soupeři k výhře, dnes byli lepší."

ONLINE

branky: 6. Petr Hašek, 13. Dominik Emlar, 22. Jakub Kopecký, 22. Dominik Sukup, 31. Petr Hofman, 33. Jakub Kubina, 39. Jakub Kopecký, 45. Lukáš Kvaček, 46. Petr Hofman, 51. Jan Lehký, 52. Jan Hroneš, 53. Petr Hofman - 30. Štěpán Matěcha, 35. Antonín Palatínus, 43. Štěpán Matěcha, 55. Tomáš Vitásek, 55. Daniel Měkota, 57. Štěpán Matěcha, 59. Vojtěch Palatínus; rozhodčí: Tomáš Šedivý - Daniel Urik; vyloučení: 8:9; využití: 1:3; diváků: 142; zásahy brankářů: Jiří Alexij 22, Jiří Veinfurter 0, Jiří Alexij 3 - Jaroslav Švec 23