MUŽI A: Jak šla sezona až k udržení 2. ligy

04.04.2012 09:17

    Vše začalo prvním kolem Poháru České pojišťovny 27. a 28.8., které jsme odpořádali doma. Tam se nám podařilo postoupit z prvního místa po výsledcích ze zápasů s Innebandytos Hradec Králové 3:1, Orel Přelouč 1:1, FLK Zdar Bar 7:1, FBC Ressler Boys 5:0 po kontumaci - soupeř odjel již před zápasem (více zde). Druhé kolo se nám bohužel až tak nevydařilo (i díky nevázané zábavě mezi jednotlivými hracími dny) a tak jsme se přes toto kolo nedostali po výsledcích 2:5 s TJ Baník Sokolov, 1:3 s FTS Florbal Náchod, 4:2 s SK Kerio Plzeň a 2:7 s TJ Turnov.

    První ligový zápas jsme odehráli ve Rtyni v Podkrkonoší, kde jsme si zbytečnými chybami komplikovali relativně jasný zápas, přesto se nám podařilo zaslouženě vyhrát 6:4 ( více zde ). V prvním domácím zápase jsme natoupili proti předchozí sezonu prvoligovému Spartaku Pelhřimov, ten nás tento zápas nenechal vyhrát a výsledek byl 3:6. Chuť jsme si spravili druhý den jasnou výhrou nad FbŠ Jihlava 10:0 (více zde). Poté přišlo venkovní zklamání po dvou smolných prohrách, kdy jsme ztratili zbytečně zápasy s Litomyšlí 5:8 a Hradcem Králové 2:4 (více zde). Doma byly na řadě zápasy s Táborem, ve kterém jsme vybojovali výhru na nájezdy 8:7, druhý den jsme ale nepředvedli přesvědčivý výkon a prohráli s Č. Budějovicemi, které spadli z první ligy, 8:11 (více zde). Další zápasy jsme odehráli také doma a to s také nováčkem z Bystřice n. P., kdy jsme vedli celý zápas s konečným výsledkem 11:6 a s týmem ze Svitav, kdy jsme vedli ještě 6 minut před koncem 5:3, ale přesto jsme dokázali trestuhodně zápas ztratit, když skončil 5:7. Následoval výlet do Třebíče, kde jsme s v té době prvním týmem tabulky vedli vyrovnané dvě třetiny s výsledkem 6:6, poté ale soupeř zlomil výsledek a zápas skončil 6:10. K poslednímu zápasu první poloviny sezony jsme vyzvali dalšího nováčka ligy, Dačice, kdy se nám podařilo vyhrát 8:6. Vánoční pauzu jsme strávili na šesté příčce tabulky.

    Druhou polovinu jsme začali s již v té době beznadějně poslední Rtyní, zápas jsme vyhráli sice 9:2, ale nejednalo se o tak jednoznačný průběh zápasu, jak by mohl výsledek napovídat (více zde). Poté nás čekaly výjezdy. První do Pelhřimova, který úžasně čistě odebíral balonky, nedal nám příliš šancí a zaslouženě vyhrál 6:1. Druhý den jsme hráli v Jihlavě, začátek zápasu napovídal podobný průběh jako v prvním měření sil, pos 10-ti minutách jsme vedli 4:0. Poté ale přišla noční můra, kdy zejména díky strašidelné třetí třetině jsme prohráli 10:14. Po této zbytečné ztrátě jsme doma museli zabrat, což se nám povedlo. Nejprve jsme po bojovném výkonu porazili v "šestibodovém" zápase Litomyšl, tým který byl pouhé dva body za námi, 7:5. Na řadě byl Hradec Králové, pokračovali jsme v bojovnosti a to neslo ovoce, 6 minut před koncem jsme vedli 4:2, bohužel nestačilo to a Hradec jsme "nechali" srovnat, šlo se do prodloužení. Nasadili jsme údernou lajnu a to se vyplatilo, po pouhých 12-ti vteřinách jsme získali bonusový bod do tabulky (více zde). Následovaly čtyři výjezdy ven, kde jsme pro klid potřebovali získat pár dalších bodů. Bohužel přišla série z části smolných a z části z naší strany špatných zápasů, což vypramenilo v prohry s Táborem 4:8, Č. Budějovicemi 4:6, Bystřicí n. P. 8:15 a Svitavami 4:7. To nás přivedlo dokonce k ohrožení našeho působení v druhé lize i příští rok, což jsme museli odvracet doma v posledních dvou zápasech sezony.

    Jaroměř x Snipers Třebíč 7:6 (1:3, 4:2, 2:1)

    Z počátku byl náš výkon nervózní a s nepřesným zakončením. Soupeř bohužel naopak v první polovině třetiny vstřelil dva góly, na to jsme sice rychle zareagovali snížením, první třetina však skončila 1:3. Ve druhé třetině se oba týmy začali lépe trefovat, naštěstí to ale postupně vedlo k našemu vyrovnání na 4:4 a posléze ještě na 5:5 a tímto poměrem i skončila hra po druhé třetině. V průběhu třetí jsme se zvládli dostat do dvoubrankového vedení, půl minuty před koncem sice hosté krásnou individuální akcí snížili a poté zkoušeli i v power-play vyrovnat, to se naštěstí nepodařilo a získali jsme důležité body a hlavně dobrý pocit do druhého dne, kdy nás čekal zlomový zápas s Dačicemi.

    Jaroměř x TJ Centropen Dačice 9:2 (4:0, 3:1, 2:1)

    Oba týmy vstoupili do hry bojovně, bylo vidět, že si uvědomují důležitost tohoto utkání. Lépe tento vstup ale vyšel nám a v šesté minutě se již ujímáme vedení 2:0, které do konce třetiny ještě o dva góly navyšujeme. V první polovině druhé části oba celky vstřelili po jednom gólu, ale poté jsme to byli zas my kdo přidal další dvě branky a do třetí třetiny se šlo s v celku pohodlným náskokem 7:1. V té se sice první prosadili tečí hosté, Jaroměřští ale nenechali nic náhodě, přidali další dva góly a v celku pohodlně si pohlídali vítězství v tomto zápase a tím pádem i udržení v druhé lize!

 

KONEČNÁ TABULKA A CELKOVÉ STATISTIKY

KANADSKÉ BODOVÁNÍ JAROMĚŘSKÝCH HRÁČŮ

 

Většinu bodů jsme získali v domácích zápasech a to i díky skvělé podpoře diváků, kteří se k naším zápasům scházeli ve velkém počtu. I díky tomu jsme zakončili sezonu s nejvyšším průměrným počtem diváků na našich zápasech ze všech divizí 2. ligy. Už jen kvůli divákům jsme ligu chtěli udržet. V příští sezoně hlavně musíme více bodů vozit z venku, aby nedošlo k problémům na konci sezony jako letos. Hlavně se ale musíme vyvarovat zbytečně "darovaných" zápasů soupeřům, kdy jsme v této sezoně několikrát trestuhodně ztratili vyhrané zápasy.
Do příští sezony máme pravděpodobně již teď jednu jistotu, že v prvním zápase přijde na řadu derby s Náchodem, který spadl z první ligy.
Další štací pro jaroměřské florbalisty je účast na mezinárodním turnaji ve španělské Fuengirole, který začíná 27. dubna. Pokusíme se tam navázat na dřívější zahraniční úspěchy.

 

Malá rekapitulace sezony:

Kolo Domácí    Hosté Výsl. Online
22 TJ Sokol Jaroměř TJ Centropen Dačice 9:2  online 
21 TJ Sokol Jaroměř Snipers Třebíč 7:6 online
20 FbK Svitavy TJ Sokol Jaroměř 7:4 online
19 ASK Bystřice n.P. TJ Sokol Jaroměř 15:8 online
18 FBC Štíři Č. Budějovice TJ Sokol Jaroměř 6:4 online
17 1. FbK Tábor TJ Sokol Jaroměř 8:4 online
16 TJ Sokol Jaroměř FBC Innebandytos Hradec Králové 5:4p online
15 TJ Sokol Jaroměř FBC Peaksport Litomyšl 7:5 online
14 FBŠ Jihlava TJ Sokol Jaroměř 14:10 online
13 Spartak Pelhřimov TJ Sokol Jaroměř 6:1 online
12 TJ Sokol Jaroměř Orel Rtyně v Podkrkonoší 9:2 online
11 TJ Centropen Dačice TJ Sokol Jaroměř 6:8 online
10 Snipers Třebíč TJ Sokol Jaroměř 10:6 online
9 TJ Sokol Jaroměř FbK Svitavy 5:7 online
8 TJ Sokol Jaroměř ASK Bystřice n.P. 11:6 online
7 TJ Sokol Jaroměř FBC Štíři Č. Budějovice 8:11 online
6 TJ Sokol Jaroměř 1. FbK Tábor 8:7pn online
5 FBC Innebandytos Hradec Králové TJ Sokol Jaroměř 4:2 online
4 FBC Peaksport Litomyšl TJ Sokol Jaroměř 8:5 online
3 TJ Sokol Jaroměř FBŠ Jihlava 10:0 online
2 TJ Sokol Jaroměř Spartak Pelhřimov 3:6 online
1 Orel Rtyně v Podkrkonoší TJ Sokol Jaroměř 4:6 online