MUŽI A: I na počtvrté doma vítězně - nad Strakonicemi 10:6

25.10.2016 11:57

TJ Sokol Jaroměř x FbC Strakonice P.A. - 10:6 (3:0; 5:4, 2:2)

Se Strakonicemi jsme i s play-down odehráli minulou sezonu pět zápasů, z nichž jen v prvním domácím utkání soupeř získal body, takže jsme měli velmi aktivní bilanci. Nyní se na první branku čekalo něco přes deset minut, kdy osamoceného Kubu Kopeckého našel Petr Hofman. Pak jsme přežili oslabení a znovu udeřili! Honza Hrobský krásně našel Petra Haška, kterému stačilo nastavit florbalku. Stejný hráč se do konce prvního dějství prosadil ještě jednou v prostoru před brankou po asistenci Honzy Školy.

Poslední nahrávač se změnil ve střelce hned po 42 vteřinách další části, když využil nabídnutou příležitost od Pavla Kotrče a vymetl pavučiny v rohu branky a zvýšil na 4:0. Minutu na to začali úřadovat i hosté, když se David Chvosta trefil nad brankářovu nohu. Pak ale michal Nožička získal balónek a vrátil nám dobře mířenou střelou dvougólové vedení. Na to ale ještě Strakonice zareagovaly, David Chvosta využil krosovou přihrávku od Tomáše Housky. V druhé polovině prostřední části brankostroj pokračoval. Při vydařené přesilovce se osvědčila spolupráce hráčů 7 a 77, Honzy Školy a Michala Nožičky, když se prosadil druhý jmenovaný. Při své premiéře za náš tým se poprvé prosadila posila z Pardubic Jonáš Mědílek po asistenci Petra Hofmana, když se nám podařilo rozebrat pětku Strakonic. 13 vteřin stačilo z další přesilovky k navýšení skóre, Pavel Kotrč našel Petra Hofmana, který záhadně z úhlu procpal míček mezi tělem brankáře a tyčkou. Do konce třetiny ale stačil dvěma brankami snížit na 8:4 poslední vyloučený - Karel Šavrda.

Ve třetí třetině stačilo na gól ještě méně než v té druhé, 18 vteřin, to našel od mantinelu Honza Hrobský Petra Haška, který zamířil přesně a připsal si třetí trefu. Rychle ale zareagoval strakonický David Chvosta. Příliš brzy nato ale zkomplikoval snahu o vyrovnání svým spoluhráčům Jakub Mikeš, který dostal za přehnanou reakci červenou kartu a tím nám nabídl pětiminutovou početní výhodu. Ta ale oproti dvěma předchozím dvouminutovým nebyla odehrána vůbec dobře a soupeř ji ubránil, zbytek zápasu ale musel odehrát jen v devíti hráčích do pole. Přesto ale po polovině třetího dějství snížil završením svého hattricku Karel Šavrda. Pět minut před koncem ještě zvýšil skóre z naší strany na dvojciferné Honza Lehký, který z poza brány obelstil strakonického brankáře po přihrávce Dominika Haže. Hráčem utkání byl vyhášen nováček v naší sestavě Jonáš Mědílek. Opět na domácí zápas dorazila více než stovka fanoušků, přesně 136. Děkujeme!

Ze čtyř domácích utkání jsme tak ztratili pouze bod a držíme se na čtvrté příčce tabulky. Z dvou venkovních zápasů jsme ale nevytěžili bod ani jediný a budeme se to muset pokusit napravit hned následující neděli 30. 10. v Liberci, tam se s domácími Panthers střetneme od 16:00 (ONLINE).

Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "Opět jsme si v zápase vybrali slabší chvíle, naše pětiminutová přesilovka byla katastrofální. Přesto jsme zápas udrželi. Děkuji hráčům i divákům a soupeři přeji šťastnou cestu."

Komentář hostujícího trenéra Marka Jiříka: "Odevzdaný výkon. Zápas jsme museli dohrávat v devíti lidech. Zbytečných 6 stejných gólů. Děkuji soupeři za letecký výkon."

ONLINE

branky: 11. Jakub Kopecký, 17. Petr Hašek, 19. Petr Hašek, 21. Jan Škola, 24. Michal Nožička, 35. Michal Nožička, 35. Jonáš Mědílek, 37. Petr Hofman, 41. Jan Škola, 55. Jan Lehký - 21. David Chvosta, 26. David Chvosta, 38. Karel Šavrda, 39. Karel Šavrda, 41. David Chvosta, 52. Karel Šavrda; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 1:2 + Jakub Mikeš ČK1 + 5; využití: 2:0; diváků: 136; zásahy brankářů: Jiří Alexij 21 - Josef Macek 25

V domácím prostředí se dařilo i Ženám, nejprve na nájezdy porazily FBC Dobruška 3:2 po nájezdech a poté FBC Dobré 5:2 a jsou na druhé příčce tabulky.