MUŽI A: Důležité body jsme tento víkend doma vybojovali v druhé lize!!!

14.02.2012 19:22

    O víkendu 11. a 12.2. jsme hráli dva veledůležité zápasy, od kterých jsme doufaly, že nás udrží nad pozicemi ohroženými sestupem. Situaci jsme si zkomplikovali v minulých dvou kolech a zejména trestuhodnou prohrou s Jihlavou, kde jsme po 10-ti minutách vyhrávali 4:0. Vytoužených šest bodů jsme sice nezískali, ale 5 je také dobrý příděl a příslib do dalších zápasů. Body jsme vybojovali proti FBC Peaksport Litomyšl za výhru 7:5 a proti FBC Innebandytos Hradec Králové za výhru v prodloužení 5:4. Díky tomu jsme se posunuli zpět na 6. místo tabulky. Za tradičně početnou návštěvu děkujeme fanouškům.

    Další zápasy nás čekají 25.2. proti Táboru v Sezimově Ústí (online) a 26.2. v Českých Budejovicích proti domácím (online)

 

TJ Sokol Jaroměř x FBC Peaksport Litomyšl - 7:5 (2:3, 4:2, 1:0)

    Toto pro nás byl "šestibodový zápas," protože vítězství by znamenalo nejen body do tabulky, ale i odskočení tomuto soupeři, který byl pouhé dva body za námi. Oba týmy si byly vědomi důležitosti zápasu a začaly opatrně, oťukávaly se. Jako první udeřili v sedmé minutě domácí hráči po krásné individuální akci Petra Haška. Poté bohužel soupeř otočil skóre dvěma po sobě jdoucími góly, ale ne dlouho na to se pohotovou dorážkou prosadil Vojta Schwarz po střele Honzy Hřivny, srovnáno. Bohužel do šaten šla s jednogólovým náskokem po smolné brance Litomyšl.

    Brzy po začátku druhé části se opět podařilo srovnat, důrazností před bránou se dorážkou prosadil Honza Hrobský. O minutu déle se nám bohužel vyskytla velká komplikace v dvouminutovém oslabení 3:5, zbývalo už jen půl minuty do jejího ubránění, když se hráčí Litomyšle podařilo z půlky skórovat k tyči. Potom sice opět srovnal Hřivna, to ale netrvalo dlouho a Litomyšl opět přetáhla vedení na svou stranu. Přišly ale další dvě vyloučení najednou a tentokrát v náš prospěch, což se přesně po minutě podařilo Vojtovi Schwarzovi zužitkovat. Do jednobrankového vedení, které vydrželo do konce třetiny, jsme se dostali díky gólu Petra Jiřičky. Ještě po nešťastné vzájemné srážce došlo ke zranění ramene hráče Litomyšle, který hru dosledoval už pouze z prostoru mimo hřiště.

    Ve třetí části následovala další naše dvojnásobná přesilovka na celé dvě minuty, kterou využil Jirka "Boris" Novotný a dostali jsme se poprvé do dvoubrankového vedení, to se mohlo ještě navýšit, ale náš hráč po přihrávce před prázdnou bránu nastřelil pouze tyčku. Čtyři minuty před koncem hosté odvolali golmana, ale snaha několikrát trefit prázdnou bránu z prostoru kolem půlky postupem času připomínala spíše komedii. Po konci utkání pokračovala ještě malá šarvátka navazující na situaci v poslední vteřině, ale to se nakonec podařilo uklidnit. Utkání tedy skončilo 7:5 a získali jsme veledůležité tři body, zejména díky bojovnosti a odhodlání, které v minulých kolech chyběly. Už zbývalo jen se soustředit na utkání s Hradcem.

 

Online

Statistiky utkání

branky: 7. Petr Hašek, 13. Vojtěch Schwarz, 22. Jan Hrobský, 28. Jan Hřivna, 33. Vojtěch Schwarz, 36. Petr Jiřička, 49. Jiří Novotný - 9. Michal Hrdina, 11. Tomáš Jakubík, 16. Tomáš Maloch, 26. Ladislav Štancl, 30. Tomáš Hrubeš; rozhodčí: Lukáš Laštovička - Lukáš Žofka; vyloučení: 5:4; využití: 2:1; diváků: 90; střely 43:26

 

TJ Sokol Jaroměř x FBC Innebandytos Hradec Králové - 5:4 v prodl. (0:1, 3:1, 1:2, 1:0)

    V neděli přišel další důležitý souboj, ve kterém jsme chtěli získat maximum bodů, derby s Hradcem Králové. Jak už to tak bývá u týmů z blízkých měst, čekal se poměrně vyhrocený zápas. To se v průběhu potvrdilo, zápas byl plný emocí. Trochu tomu napomohla i dvojice rozhodčích z pražského kraje, kteří pískali spoustu menších soubojů a výrazně tím kouskovali hrua došlo i k nějakým "přehmatům," nutno uznat že na obě strany. Na Hradec jsme chtěli navázat nábojem z předchozího dne, to se bohužel nedařilo a naše hra byla poměrně ospalá, doplatili jsme na to a první třetinu prohráli 0:1, když jsme Hradec nechali sehrát akci z poza brány na volného hráče ve velkém brankovišti.

    Do druhé třetiny jsme vstoupili s větším odhodláním a bylo to vidět, střely se střídali na obě brány, ale ani jednomu družstvu se nedařilo skórovat. Nakonec se první v této třetině prosadili domácí, kdy Vojta Schwarz našel místo pod nohami soupeřova golmana. Možnost naklonit vedení na svou stranu byla v přesilovce, to se nezdařilo a ani při nařízeném samostatném nájezdu se nám nepodařilo prosadit, při následující přesilovce ale ano. Vojta Schwarz nalezl krásnou křižnou přihrávku mezi bránícími hráči Petra Haška, který se nemýlil. Další přesilovku se přímo využít nepovedlo, ale ještě než se vyloučený hráč stačil zařadit do obranné formace, posledně jmenovaný střelec se krásně trefil pod břevno. Pár vteřin potom jsme ale pro změnu hráli oslabení my a pět vteřin před jeho koncem se náš náskok snížil zas na jednobrankový.

    Odskočit na rozdíl dvou gólů se nám opět podařilo díky Petru Haškovi, který završil svůj hattrick úspěšně proměněným smostatným nájezdem za faul na Honzu Hřivnu. V poslední desetiminutovce jsme ale nejprve začali trochu zmatkovat a poté naopak hrát příliš staticky. To se nám bohužel vymstilo a Hradec trochu šťastně trefou míčku ze vzduchu snížil a dvě minuty na to i srovnal, to jsme jim de facto darovali. Potom jsme nevyužili několik šancí, nebo využili? Dle některých diváků sedících na úrovni branky se jedna z našich akcí ujala a míček se dostal z brány až o zadní síť, rozhodčí ale stál kousek za bránou a ničeho takového si nevšiml, takže se dá jen spekulovat. Následovalo pět minut prodloužení, zkusili jsme na začátek nasadit údernou lajnu a vyplatilo se, po pouhých 12-ti vteřinách zasunul pod brankářem míček Jiří "Boris" Novotný a utkání bylo dohráno. Nebýt zbytečných chyb v druhé půlce třetí třetiny, mohly to být tři body, ale dva se také do tabulky velmi cení, za což můžeme vděčit i brankáři.

 

Online

Statistiky utkání

branky: 26. Vojtěch Schwarz, 30. Petr Hašek, 34. Petr Hašek, 45. Petr Hašek, 61. Jiří Novotný - 2. Jan Linhart, 36. Matěj Raiter, 55. Štěpán Raiter, 57. Tomáš Pokorný; rozhodčí: Ondřej Sochůrek - Roman Šuvada; vyloučení: 3:5; využití: 1:1; diváků: 112; střely: 41:43