MUŽI A: Doma ještě neporaženi! S Kadaní 8:7 v prodl., s Královým Dvorem vysoko 14:5!

11.10.2016 13:55

 

V dalších dvou domácích zápasech se nám podařilo získat pět bodů a zůstat doma neporaženi! Jedinou prohrou tak zůstává zápas v Plzni. Zejména díky přestřílení Králova Dvora jsme se stali po čtyřech kolech celkem s nejvyšším počtem vstřelených gólů (33), nejlepší brankovým rozdílem (+8) a nejvyšší úspěšností střelby (22,6 %). Navíc máme hráče na prvních dvou příčkách kanadského bodování, Petra Haška s 11 body za 8 branek a 3 asistence a Petra Hofmana, který má jen o jednu nahrávku méně, za nimi je ještě na šestém místě Dominik Emlar s 9 body za 2 góly a 7 asistencí. Skvělé je, že na každé ze tří utkání dorazilo přes 100 fanoušků! Děkujeme!

 

TJ Sokol Jaroměř x FBC DDM Kati Kadaň A - 8:7p (1:4; 3:2; 3:1; 1:0)

S tímto soupeřem se nám v minulé sezoně podařilo dvakrát zvítězit - 4:9 a 6:2. Ač jsme i na začátku zápasu měli šance, využít se je dařilo pouze hostům, kteří během prvních deseti minut zásluhou Lukáše Pardubského a Miroslava Hanzlíčka vedli 0:2. Pak sice přišlo snížení z trestného střílení díky Petru Haškovi, následně ale díky dorážkám Martina Žemličky a Lukáše Pardubského šli hosté do šaten se slušným vedení 1:4.

Na začátku druhé části přišla gólová smršť, během tří minut padly čtyři branky. První bohužel hned po 45 vteřínách do naší sítě díky střele Jana Odlase ze standardní situace. 78 vteřin na to snížil přes padajícího golmana Petra Hofman po asistenci Dominika Emlara, ale cca půl minuty na to vrátil kapitán Erik Štěrba Kadani čtyřbrankové vedení 2:6 a  způsobil tak i střídání golmanů. Trvalo však jen chvíli přes minutu, než se náskok soupeře snížil opět na tři góly, když se před brankářem Janůškem nejlépe zorientoval Petr Hašek, kterému přihrával Jan Škola. V dalším průběhu si oba týmy neúspěšně vyzkoušeli přesilovou hru a další trefa přišla až ve 32. minutě. Poté, co Dominik Emlar vybojoval na středu balónek, nahrál na nabíhajícího Honzu Lehkého, který svou tvrdou střelou snížil na 4:6 a s tímto skóre se zápas přesunul i do svého třetího dějství. Po jejích třech minutách snížil na rozdíl jediného gólu po asistenci Michala Nožičky střelou k pravé tyči Petr Hašek a završil tím svůj hattrick. V polovině třetí herní části přišla další gólová smršť - během minuty a 21 vteřin se třikrát zavlnila síťka. Nejprve srovnal Dominik Emlar po nahrávce Pavla Kotrče, pak vrátil vedení hostům Martin Morava, ale nakonec se nám podařilo opět srovnat na 7:7 trefou Petra Hofmana díky asistenci Dominika Emlara! Bohužel i poslední desetiminutovku provázela sporná rozhodnutí rozhodčích a tak se šlo do prodloužení. Hned na jeho začátku jsme sice měli namále, ale chvíli na to naštěstí Petr Hofman dostal míček pod ruku brankáře Janůška a svým třetím gólem, na který mu opět nahrál Domini Emlar, rozhodl, že bonusový druhý bod šel na naše konto! Petr Hofman byl se třemi brankami vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, stejně gólů zvládl vsítit i Petr Hašek a Dominik Emlar si připsal pět kanadských bodů (1+4).

ONLINE

Komentář domácícho trenéra Martina Klapky: "První třetinu jsme zaspali, po našich chybách jsme dovolili soupeři odskočit na rozdíl 3 branek. Pak jsme postupně převzali iniciativu, kterou jsme však promněnili pouze ve dva body."

Komentář hostujícího trenéra: "Gratulujeme soupeři!"

 

branky: 10. Petr Hašek, 23. Petr Hofman, 24. Petr Hašek, 32. Jan Lehký, 44. Petr Hašek, 51. Dominik Emlar, 52. Petr Hofman, 62. Petr Hofman - 3. Lukáš Pardubský, 10. Miroslav Hanzlíček, 15. Martin Žemlička, 19. Lukáš Pardubský, 21. Jan Odlas, 23. Erik Štěrba, 52. Martin Morava; rozhodčí: Ondřej Pech - Jaroslav Štolc; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 107; zásahy brankářů: Jiří Veinfurter 8, Jiří Alexij 12 - Ondřej Janůšek 29

 

TJ Sokol Jaroměř x T.B.C. Králův Dvůr - 14:5 (2:3; 5:1; 7:1)

Z minulého ročníku máme vyrovnanou bilanci, doma jsme zvítězili 6:3, benku podlehli 9:5. Tentokrát se na první trefu čekalo skoro do půlky třetiny, sice jsme několik minut T.B.C. tlačili, přesto do vedení hosty dostal Jan Vacek. 50 vteřin na to ale skóre vyrovnal Petr Hašek střelou nad rameno po přihrávce Honzy Školy. Mezi časem 17:02 a 17:28 nám ale Králův Dvůr odskočil pokusy Tomáše Faita a Pavla Dvořáka. Po necelé minutě ale získal míček Petr Hofman, který střelou zápěstím snížil na 2:3. Na začátku druhého dějství se nám ale podařilo bleskově otočit vývoj skóre. Nejprve Honza Hrobský prostřelil od mantinelu brankáře po asistenci Petra Haška a pak Kuba Kopecký našel z poza branky Dominika Emlara, který skvěle vymetl pavučiny v rohu brány. Chvíli po námi ubráněném oslabení jsme měli příležitost k přesilové hře, kterou ze standardní situace z kraje velkého brankoviště využil Kuba Kopecký po rozehrávce Dominika Emlara. Na začátku 35. minuty došlo k navýšení našeho náskoku na 6:3 díky přesné střele od půlky Kuby Kubiny po asistenci Petra Hofmana. Ani ne dvě minuty poté bohužel došlo při zachraňování situace před brankou ke hře v malém brankovišti, Tomáš Vondruška sice trestné střílení nevyužil, následující přesilovou hru ale zužitkoval Patrik Svoboda. Na 7:4 však přesně minutu před koncem druhé třetiny v početní výhodě zvýšil Petr Hofman, který dorazil střelu Kuby Kopeckého. Během minuty a půl třetího dějství jsme rychle zvýšili svůj náskok, Dominik Emlar a Kuba Kopecký si po bully vyměnili dvě přihrávky a druhý jmenovaný skóroval, chvilku na to se po zisku míčku u mantinelu před bránu prodral Michal Nožička a zvýšil již na 9:4. Pak dostal díky oslabení soupeř příležitost ke snížení, což se mu ale nepodařilo. Místo toho minutu po jejím skončení přidal další branku Michal Nožička, kterého našel Petr Hašek, a tak donutil T.B.C. ke střídání brankářů. V čase 51:15 přišla další naše trefa, Petr Jiřička nahrál Honzovi Lehkému, který se protlačil až k brankáři soupeře a pod jeho tělem zakončil. Nedlouho na to sice snížil na 11:5 z přesilovky Michal Kubert, ale byl to poslední zásah Králova Dvora. Další náš zásah přidal Dominik Haž, který využil odskočený balónek po pokusu Petra Jiřičky. Na sklonku 54. minuty navíc dostal za hrubost pětiminutový trest hostující hráč a v jeho průběhu šlo T.B.C. díky další dvouminutové penalizaci dokonce do tří. V tomto přečíslení Petr Hofman skóroval po asistenci Dominika Emlara. V čase 58:39 ještě na konečných 14:5 upravil po souhře s Pavlem Kotrčem dalekonosnou ranou Honza Hroneš. v poslední minutě jsme sice hráli díky vyloučení jen ve čtyřech, ale nic to již nezměnilo. Díky tomuto výsledku jsme srovnali vzájemná utkání s T.B.C., která jsme během tří sezon zatím odehráli (včetně play-off) na pětici výher i proher. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Honza Hroneš a hned čtyři hráči si z utkání odnesli čtyři body - Petr Hofman (3+1), Kuba Kopecký (2+2) a Dominik Emlar (1+3), tedy celá lajna "mlaďáků".

ONLINE

Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "V dnešním zápase jsme byli absolutně disciplinovaní, koncentrovaní a trpělivě jsme si šli za vítězstvím. Děkuji divákům a soupeři přeji šťastnou cestu."

Komentář hostujícího trenéra Marka Michálka: "Po solidní 1. třetině následoval náš klasický herní výpadek. Domácí se střelecky chytli a zaslouženě vyhráli. My musíme dnešní zápas hodit za hlavu a pokračovat v poctivé práci, kterou jsme započali tento týden na tréninkách. Děkuji soupeři za utkání a gratuluji k výhře."

branky: 11. Petr Hašek, 19. Petr Hofman, 21. Jan Hrobský, 22. Dominik Emlar, 28. Jakub Kopecký, 35. Jakub Kubina, 40. Petr Hofman, 41. Jakub Kopecký, 42. Michal Nožička, 47. Michal Nožička, 52. Jan Lehký, 54. Dominik Haž, 55. Petr Hofman, 59. Jan Hroneš - 10. Jan Vacek, 18. Tomáš Fait, 18. Pavel Dvořák, 38. Patrik Svoboda, 53. Michal Kubert; rozhodčí: Jan Knap - Martin Kněžík; vyloučení: 5:3 + Jan Petrmichl 5; využití: 4:2; diváků: 120; zásahy brankářů: Jiří Alexij 24 - Dominik Kameš 24, Norbert Hirschbrich 4

 

Doufáme, že nám tyto zápasy pomohou přenést bodové zisky i do venkovních zápasů! Nejbližší se koná v sobotu 15. 10. od 19:30 v Českých Budějovicích (ONLINE). Další domácí utkání se poté odehraje v sobotu 22. 10., když od 19:00 přivítáme Strakonice, kterým jsme sice doma jednou v prodloužení podlehli, pak jsme je ale včetně play-down čtyřikrát porazili.