MUŽI A: Do finále jsme se neprotáhli

04.04.2018 13:24

    Sezóna 17/18 je pro A-Team u konce.

    Až do pátého rozhodujícího utkání dospěl semifinálový souboj mezi TJ Sokol Jaroměř - florbal a Traverza Mukařov. Brankový účet utkání otevřel v šesté minutě Hašek, ovšem Jaroměř se z vedení neradovala dlouho. Za pouhých 55 vteřin bylo vyrovnáno z hole Majera. V 18. minutě byl vyloučen domácí Černý a ještě v téže minutě poslal do vedení hostující Podhráský. A to nebylo naposledy, kdy tento pravoruký sniper zasáhl do osudu utkání.

    Ve druhé třetině dostali domácí třikrát výhodu přesilové hry, ovšem jejich úspěšnost byla nulová. K vyrovnání skóre však přeci jen došlo, a to když putoval míček po ose Kubina-Hašek-Kopecký a posledně jmenovaný nedal Bínovi po křižné přihrávce na pravé křídlo šanci.

    Do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného skóre 2:2 a oba týmy věděly, že každá branka může rozhodnout. Opatrná hra a vyčkávaná, to byl obraz prvních téměř 12 minut závěrečné třetiny. V čase 11:58 po střele Haška usměrnil míček za Bínova záda svou hrudí Škola a měl nakročeno k tomu být hrdinou večera. Utkání se blížilo k závěru a necelé tři minuty před koncem šli hosté do šesti. Mukařovští zamkli Jaroměřské na jejich polovině. Křižné přihrávky létaly zleva doprava, zprava doleva. Jednou z nich našel Sláma nekrytého Podhráského a minutu a půl před koncem bylo vyrovnáno. Obě mužstva už se pomalu chystala na prodloužení, když zasáhl deus ex machina. Rozhodčí viděli faul Školy a z hrdiny se stával padouch. Při přesilovce napřáhl téměř od půlky Majer a střelou pod horní tyčku, kterých jsme od něj v této sérii viděli nespočet, rozhodl o osudu série. Závěrečný pokus domácích o tlak zůstal jen přáním.

    Traverza zvítězila 4:3. Dnešní utkání rozhodla efektivita v přesilovkách - domácí 0/3, hosté 2/2. Blahopřejeme soupeři k postupu a děkujeme výtečným divákům za podporu. Na dnešní utkání jich dorazilo 352, čímž vytvořili v jaroměřské hale minimálně florbalový rekord!

ONLINE

    Komentář trenéra domácích Martina Klapky: "Dnešní finálový zápas rozhodly naše neproměněné přesilové hry. Naopak Traverza trestala o mohla. Chci poděkovat hráčům za jejich úžasný výkon v dnešním zápase a skvělým divákům, kteří nás hnali vpřed! Soupeři děkuji za sérii."

    Komentář trenéra hostí Marka Chlumského: "Děkujeme soupeřům za úžasně vyhrocenou sérii, kterou ve hře rozhodli pouhé maličkosti. I přesto, že byla Jaroměř byla více času na hřišti lepším týmem, tak Traverza díky zkušenostem rozhodla v přesilových hrách. Děkujeme soupeřům a divákům."

    TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Mukařov  3:4
    branky:
6. Petr Hašek, 31. Jakub Kopecký, 52. Jan Škola - 7. Jakub Majer, 18. David Podhráský, 59. David Podhráský, 60. Jakub Majer; rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák; vyloučení: 3:4; využití: 0:1; diváků: 352; zásahy brankářů: Jiří Veinfurter 25 - Josef Bína 27; po třetinách: 1:2, 1:0, 1:2