MUŽI A: Článek kompletující tři naše předchozí utkání z prodlouženého víkendu

06.10.2015 18:16

4. kolo Poháru České pojišťovny
TJ Sokol Jaroměř x Orka - 6:7 (3:3; 0:2; 3:2)
Po vítězství 6:7 ve Rtyni v Podkr. na nás vyšla jako soupeř Orka Čelákovice, kterou známe z Národní ligy a zvítězila nad Olympií rovněž 6:7, ovšem v prodloužení. První část byla poznamenána mnoha vyloučeními, bohužel šest z nich bylo na naší straně oproti jednomu čelákovických. To také úvodní třetinu značně poznamenalo, protože hned z první početní výhody šli hosté do vedení, když Pavel Řehák zakončoval po asistenci Michala Němečka. Naše odpověď přišla brzy, když se v brankovišti nejlépe zorientoval Jirka "Boris" Novotný, který usměrnil odraženou střelu Pavla Kotrče. Čelákovický Martin Mikšovký ale rychle zužitkoval další naše oslabení po přihrávce Jakuba Doutnáče. Skóre srovnával opět Jirka "Boris" Novotný, kterého při hře 4 na 4 vyslal do brejku Pavel Petráček a pak nás poprvé do vedení dostal Pavel Kotrč po asistenci Vojty Schwarze - 3:2! 12 vteřin před koncem první části ale potřetí z přesilovky, tentokrát dokonce 5 na 3, skórovali hosté, trefil se Michal Němeček, nahrával Jakub Doutnáč.

Ve druhé třetině se bohužel trefovala pouze Orka, která udeřila dvěmi brankami při plném počtu hráčů, nejprve Michal Němeček zakončoval po přihrávce Marka Budila a poté zvýšil na 3:5 Vojtěch Strnad střelou backhendem. Z naší strany se bohužel žádná šance neujala.

Za to na začátku třetí třetiny jsme během minuty a 15-ti vteřin bleskově smazli náskok soupeře. Nejprve se trefil Dominik Emlar po asistenci Leoše Valenty a poté vyzval Kuba Kubina ke gólu Honzu Školu. Poté se do půlky hrací části nic nedělo, až bohužel dostal opět do vedení Orku po chybě v obraně a asistenci Martina Mikšovského Přemysl Bališ. Na tuto branku se nám ještě podařilo reagovat, když skvělou práci odvedl Dominik Emlar, který vybojoval míček pro své spoluhráče, přesunul míček na Šimona Kubinu a ten našel na půlce uvolněného Leoše Valentu, který tvrdou střelou vyrovnal stav utkání - 6:6. Hned po bully ovšem završil svůj hattrick Michal Němeček, kterého našel Pavel Řehák. Tento gól rozhodl i o konečném výsledku, protože se nám na něj již nepodařilo odpovědět.

Komentář hostujícího trenéra Romana Čečáka: "Po rozpačitém výkonu v bouřlivé divácké atmosféře jsme nakonec urvali postup a to se počítá."

Komentář domácího trenéra Jiřího "Borise" Novotného: "Já si myslím, že naprosto vyrovnané utkání pro sebe rozhodli hosté po našich minelách v našem obranném pásmu. Musíme hodně zapracovat na našich přesilových hrách, které jsme bohužel nevyužívali. Děkuji divákům a těším se na ně v pondělí při již ligovém zápase!"

branky: 5. Jiří Novotný, 17. Jiří Novotný, 19. Pavel Kotrč, 42. Dominik Emlar, 42. Jan Škola, 55. Leoš Valenta - 4. Pavel Řehák, 11. Martin Mikšovský, 20. Michal Němeček, 29. Michal Němeček, 29. Vojtěch Strnad, 50. Přemysl Bališ, 55. Michal Němeček; rozhodčí: Jakub Vlček - Lukáš Žofka; vyloučení: 7:4; využití: 1:3; diváků: 86; zásahy brankářů: Karel Hašek 19 - Lukáš Pezl 32

ONLINE

 

2. kolo Národní ligy - západ

TJ Turnov x TJ Sokol Jaroměř - 5:4p (0:1; 4:3; 0:0; 1:0)

Dva dny po jednogólové prohře v Poháru České pojišťovny jsme jeli na zápas Národní ligy do Turnova. Zápas začali oba týmy aktivně. Po dvou a půl minutách to neslo ovoce v náš prospěch. Jirka "Boris" Novotný zabojoval v rohu a ze skrumáže před bránou se prosadil Pavel Kotrč. Poté se šance střídali na obou stranách, možná mírně více ze hry jsme měli my. Po mírné vzájemné potyčce se v polovině první části hrálo 4 na 4, ani jeden tým ale více prostoru na hřišti nevyužil. Pak následoval krátký závar před naší brankou a chvíli na to nastřelená tyč soupeřovi klece. Bohužel šest minut před koncem třetiny jsme šli do oslabení. A tři vteřiny před koncem jsme dostali příležitost přesilovky, bohužel krásně sehraná standardka se neujala a do šaten jsme šli s početní výhodou a těsným náskokem 0:1.

Přesilovka ke gólu nevedla a navíc bohužel těsně po ní Turnov srovnal. Pavel Sekyra se po zemi od mantinelu trefil, když ho tam ze středu našel Vojtěch Rondoš. Ani ne minutu na to ale Pavel Kotrč jel trestné střílení a s přehledem nám vrátil vedení. Za nedovolenou vzdálenost bohužel přišel trest v podobě početní nevýhody. Ta bohužel nevydržela dlouho, po krásné souhře Turnova se ze středu prosadil volný Daniel Měkota po příhře Antonína Palatínuse a bylo opět srovnáno. Pak bohužel u soupeřovi brány opět zazvonila pouze tyč. A v půlce třetiny jsme šli zas do vedení, Jirka "Boris" Novotný tvrdě atakován zvládl ještě posunout míček před bránu, kde se prosadil Honza Škola. A za několik vteřin jsme poprvé šli do vedení dvoubrankového. Poprvé se prosadila mlaďácká lajna, když Dominik Emlar našel na středu Petra "Píďu" Hofmana. Bohužel to nevydrželo dlouho, Štěpán Matěcha zůstal trestuhodně volný u velkého brankoviště a využil přihrávku Pavla Sekyry. Za dalších několik vteřin bylo turnovské manko smazáno úplně. Po nedorozumění v obraně se prosadil Vojtěch Palatínus, asistoval Tomáš Vitásek. Nedlouho na to zauvonila tyč i u naší klece. Ke konci druhé části měli více šancí domácí. Do kabin se tedy šlo za smírného stavu 4:4, ale rozhodně ne se smírnou náladou, hrálo se poměrně vyostřeně.

Ve třetí části bylo příležitosti na obou stranách dostatek, ale neujala se žádná, jen v 8. minutě zazvonila opět tyč naší branky. Aktivní florbal z obou stran však ke kýženému gólu nevedl. V 17. minutě se balonek otřel pouze o spojnici turnovské branky.

V základní hrací době se ale rozhodnout nepodařilo a bylo na řadě prodloužení. V tom proti nám byl nařízen nájezd, který proměnil Štěpán Matěcha a sebral nám tak bonusový bod.

Komentář trenéra domácích Pánka: "V první třetině nás svázala hra na tři lajny, ve druhé třetině po stažení hry na dvě pětky jsme se chvíli trápili, ve třetí třetině jsme na hřišti dominovali, soupeř hrozil jen z brejků. pro nás ztráta bodu, Děkuji soupeři a skvělým divákům."

Komentář trenéra hostů: "Naprosto vyrovnaný zápas, ve kterém byli šťastnější domácí, my odjíždíme s výkonem spokojení a bodu si ceníme. Děkuji divákům a fantastickým rozhodčím :-D."

branky: 23. Pavel Sekyra, 28. Daniel Měkota, 32. Štěpán Matěcha, 33. Vojtěch Palatínus, 64. Štěpán Matěcha - 3. Pavel Kotrč, 24. Pavel Kotrč, 31. Jan Škola, 31. Petr Hofman; rozhodčí: Lukáš Čížek - Tomáš Sommer; vyloučení: 2:3; využití: 1:0; diváků: 85; zásahy brankářů: Jaroslav Švec 27 - Lukáš Flégl 32

Hráčem utkání byl opět vyhlášen brankář, tentokrát Lukáš Flégl.

ONLINE

 

3. kolo Národní ligy - západ

TJ Sokol Jaroměř x FbC 98 Chomutov - 9:5 (2:1; 5:2; 2:2)

Pro první domácí zápas Národní ligy nám byl soupeřem tým FbC 98 Chomutov, vítěz základní naší soutěže v uplynulé sezóně. Trochu aktivněji jsme začali my, první zásah si ale připsali v páté minutě hosté, David Dudek se vytočil ze středu hřiště po přihrávce od Marka Chocholouška a mířil přesně. Brzy ale bylo srovnáno, když Pavel Kotrč dorazil svou teč po výjezdu Kuby Kubiny z obrany. Deset minut se žádná z mnoha šancí na obou stranách neujala, pak ale Jirka "Boris" Novotný sebral míček trochu zmatenému Pavlu Kotrčovi a nekompromisně beckendem zavěsil. Bohužel chvíli na to jsme šli za faul brankáře do oslabení,...

které se přelilo i do druhé třetiny, leč pro chomutovské bez kýženého výsledku. Začátek jsme pak měli opět lepší a i díky tomu jsme si vysloužili přesilovku. Tu jsme hned z precizní standardky přetavili ve vedení 3:1, když Petr "Píďa" Hofman našel z první krosem Dominika Emlara. V šesté minutě jsme ještě zvýšili z další standardní situace, opět zakončoval Dominik Emlar a rozehrával na něj Petr "Píďa" Hofman. V půlce zápasu šel ale bohužel Chomutov po zbytečné ztrátě v útoku do přečíslení, které nakonec vyřešil úspěšně, balónek dostal do brány Daniel Jäschke po asistenci Jakuba Štěrby. No a skoro přesně za minutu se náš náskok smrskl na jednobrankový, po asistenci Ondřeje Koppa se trefil Vít Andrle. A další minuta scházela do našeho navýšení na 5:3, když nařízené trestné střílení proměnil Pavel Kotrč. Pět minut před koncem druhé části jsme sice šli opět do oslabení, ale po minutě jsme se zvýšili na 6:3 my. Kuba Kopecký se po mantinelu prodral přes tři protihráče a z úhlu trefil vingl! A těsně před koncem početní nevýhody se dostali do úniku Petr "Píďa" Hofman a Dominik Emlar, při čemž druhý jmenovaný završil těsně po jejím ukončení svůj hattrick! Bohužel minutu před koncem prostřední třetiny jsme šli znovu do čtyřech po špatném střídání. Pět vteřin před jejím koncem jsme málem počet lidí na hřišti srovnali po faulu soupeře v rohu, ale po příliš horlivé obraně faulovaného spoluhráče došlo nakonec k vyloučení na obou stranách.

Do třetí části se tedy šlo za stavu 7:3, v poměru hráčů 3 na 4 z našeho pohledu a Chomutov s novým brankářem. Do konce oslabení se však žádný gól nekonal. Při hře 4 na 4 ale už ano, po standardce přidal další branku do našeho druhého hattricku Pavel Kotrč s asistencí Pavla Petráčka. Bohužel za chvíli se jelo trestné střílení i proti nám a proměnil ho Jakub Štěrba - 8:4. Pak jsme se snažili hodně držet míček, ale přesto to smrdělo na obou stranách až moc gólem. Po dalším brejku se znovu prosadili hosté, do odkryté klece se trefil Marek Chocholoušek po nahrávce Jana Krajníka. Tři minuty před koncem to začal Cjomutov zkoušet v šesti! Při něm ale forčegingem získal míček Pavel Kotrč, přes obránce se prodral až před bránu a svým čtvrtým gólem završil na konečných 9:5. První výhra tak přišla mnohem dříve než minulý rok.

Komentář domácího trenéra Jiřího "Borise" Novotného: "Zasloužené vítězství. Soupeře jsme zlomili při našem oslabení, kdy jsme dali dva goly a třetí třetinu jsme zvládli jako zkušený tým. Děkujeme soupeři a především skvělým fanouškům!"

Komentář hostujícího trenéra Martina Bocijana: "Dneska jsme prohráli na zkušenost. Děkujeme soupeři za utkání."

branky: 8. Pavel Kotrč, 18. Jiří Novotný, 24. Dominik Emlar, 26. Dominik Emlar, 32. Pavel Kotrč, 37. Jakub Kopecký, 38. Dominik Emlar, 42. Pavel Kotrč, 60. Pavel Kotrč - 5. David Dudek, 30. Daniel Jäschke, 31. Vít Andrle, 43. Jakub Štěrba, 53. Marek Chocholoušek; rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad; vyloučení: 4:2; využití: 1:0; diváků: 96; zásahy brankářů: Lukáš Flégl 35 - Ondřej Trhlík 22, Karel Šantora 9

Nejlepším hráčem vyhlášen Kuba Kopecký.

ONLINE

 

Další domácí utkání nás čeká v neděli 18.10. od 17:00 proti FBC Plzeň. Přijďte nás podpořit!