MUŽI: 100% úspěšný zájezd do Přelouče

12.12.2009 11:22

Vzhledem k tomu, jak se letošní sezona mužů Jaroměře vyvíjí, je možné bez nadsázky říci, že každý zápas, který odehrajeme, může znamenat další rok v lese (záměrně neříkám pralese –mohlo by být hůř…). Zdá se mi, že s tímto vědomím nastoupil náš tým kabrňáků do turnaje v Přelouči, kde nás čekali soupeři nesnadní, na postup jistě také pomýšlející.

 

Tým Přelouče disponoval rychlostí a technickou vybaveností, z nichž vyplynula i nemalá herní kvalita, která se projevila hned v úvodu utkání. Přestože náš celek hned v první vlně střídání inkasoval branku, snad i díky zdravé naštvanosti na namyšlený výkřik střelce Přelouče „takhle se to dělá!!!“ se podařilo po krásné akci Adámka s Borískem vyrovnat a neztratit potřebný klid. Stejně jako na turnaji v Nové Pace se nám od tohoto okamžiku podařilo hrát proti kvalitnímu soupeři kvalitní obrannou hru podpořenou naší jistotou v kisně, a k tomu proměnit některé z šancí. Není rozhodně možn&e acute; pominout zcela zásadní okamžik zápasu, kdy živoucí legenda Tý Džej Soukl Džaromer – nambr 99 MON-TY proměnil neomylnou kličkou do back-handu samostatný nájezd na 3:1.  I přes opětovné excesy v závěru utkání, díky kterým bude letos na Remoparty opět co pít (a nutno konstatovat, že i díky neschopnosti soupeře zakončit v přesilovce), se podařilo utkání udržet a, dovolím si tvrdit, zaslouženě zvítězit 5:1.

 

Druhé utkání proti pekelníkům z Nové Paky, přicestovavší v „osmi do pole“, vyžadovalo zejména zodpovědný a trpělivý výkon bez špetky podcenění, přestože Paka měly za sebou náročný zápas s hošany v růžovém. Utkání provázela zejména nervozita na straně soupeře, a tak se stalo, že snad poprvé v historii hrál Sokol méně oslabení než soupeř ba dokonce většinu utkání v přesilovce (pokud by měl někdo chuť polemizovat, tak podotýkám, že ve třetí třetině hrál soupeř fakticky v oslabení, ikdyž byl v pěti). Možnosti osladit si sobotu nějakým tím gólem využilo nemálo hráčů, které neb udu (s velkým sebezapřením) jmenovat, a výsledek se ustálil na konečném stavu 10:1 ve prospěch Jaroměře.

 

Nelze než doufat, že byl tento turnaj inspirací pro chlebalámající utkání v Litomyšli.

 

S loučí se loučí Vojta alias – týýýýýýýýý sééééééééééš ……