MLADŠÍ ŽÁCI: Velmi vydařený domácí turnaj

29.11.2010 19:40

Sestava: Jan Macháček, Milan Dytrych - Dominik Sukup (C), Matěj Freisleben, Adam Peša, Jakub Slabihoudek, Jan Hroneš - Dominik Emlar, Anna Macháčková, Jakub Kopecký, Jiří Alexij, Jan Lehký, Ondřej Šrámek, Jonáš Staníček, Tomáš Festa, Filip Provost


TJ Sokol Jaroměř - FbK Česká Třebová   5:3

První zápas měl ukázat, jestli jsme schopni potvrdit naší výkonnost i bez několika tradičních opor. Například kvůli nemoci Šimona Špačka se musel do brány postavit elévský brankář Honza Macháček. V prvním poločase jsme měli herní převahu, a to jsme také přetavili ve dva góly. Druhý poločas nezačal dobře, když jsme po 39 vteřinách inkasovali. V polovině poločasu přišla ale opět naše chvíle, když jsme dvěma góly soupeři znovu odskočili a po chvíli jsme přidali i branku ve vlastním oslabení. Třebová dokázala už pouze korigovat výsledek, a tak jsme zaslouženě vyhráli v poměru 5:3. Velikou „kaňkou“ na tomto zápase bylo zranění Filipa Provosta, který hrál teprve svůj první zápas a hned pro něho skončil takto smolně - musel být odvezen do nemocnice a do haly se pak vrátil se sádrou na noze - přejeme brzké uzdravení.

Body: Dominik Emlar (3+0), Ondřej Šrámek (1+1), Anna Macháčková (1+0), Jan Lehký (0+1), Jakub Kopecký (0+1)

 
TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Bodlinka Dobruška   4:0

Proti Dobrušce se nám v poslední době herně velmi daří a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Od začátku jsme měli převahu a soupeře drželi na jeho vlastní polovině. Po pěti minutách hry jsme vedli již 2:0. Pak se dlouho stav neměnil, na čemž měli zásluhu zejména oba brankáři, kteří chytali velmi dobře. Teprve až ke konci zápasu jsme přidali další dvě branky a potvrdili tak naše vítězství.

Body: Dominik Sukup (1+1), Jiří Alexij (1+0), Jakub Kopecký (1+0), Dominik Emlar (1+0), Jakub Slabihoudek (0+1), Jan Hroneš (0+1)


TJ Sokol Jaroměř - F.B.C. Nové Město n/M   7:1

Dalším soupeřem nám bylo Nové Město nad Metují. Do brány se poprvé postavil Milan Dytrych, který tak zažil svoji zápasovou premiéru. První poločas byl z naší strany mírně pomalejší a začínal připomínat naše poslední střetnutí, kdy jsme vyhráli minimálním rozdílem 1:0. Na konci prvního poločasu svítil stav 2:1 a zdaleka nebylo nic rozhodnuto. Do druhého poločasu jsme ale nastoupili s větším odhodláním, a to také přineslo ovoce v podobě vstřelených branek - konečný stav 7:1.

Body: Dominik Emlar (3+2), Jakub Kopecký (2+3), Anna Macháčková (1+1), Ondřej Šrámek (1+0)


TJ Sokol Jaroměř - FTS Florbal Náchod   3:2


Poslední zápas dne, a pro nás také roku a současné ligové skupiny, se nesl v klasickém duchu derby dvou tradičních rivalů. Oba týmy šlapaly od začátku naplno a akce střídala akci. Jak čas ubíhal, začali jsme mít stále více ze hry. Nicméně do konce poločasu se stav nezměnil, a tak o přestávce trval stav 0:0. Druhý poločas přinesl pět krásných branek, a pokud bychom dokázali více proměňovat naše šance, kterých bylo opravdu „požehnaně“, mohl být rozdíl daleko větší. I tak jsme ale s „hubenou“ výhrou nad Náchodem, a zejména s předvedenou hrou, velmi spokojeni - diváci se jistě nenudili.

Body: Jakub Kopecký (2+0), Dominik Sukup (0+2), Dominik Emlar (1+0)

 
Shrnutí

Stejně jako minulý týden v Dolní Dobrouči, tak i na domácí půdě v Jaroměři, jsme si ověřili, že dokážeme sehrát kvalitní utkání i bez našich tradičních opor. Tentokrát nám chyběl Šimon Špaček, Tomáš Karous a Honzu Hroneše jsme museli výrazně šetřit, jelikož byl po nemoci. Velikou pochvalu si zcela bez rozdílů zaslouží celý tým od brankářů, přes obránce, až po útočníky. Svoji premiéru v družstvu mladších žáků zažili hned 3 hráči - Filip Provost, Milan Dytrych a Honza Macháček. Filip hrál až do zranění velmi dobře a přihlásil se tak o své místo v sestavě. Milan, jenž chytá teprve asi měsíc, zažil své první vítězství a pustil za svá záda jedinou branku. Honza Macháček odchytal tři velmi kvalitní utkání a potvrdil tak, že se v něm skrývá veliký brankářský talent.

 
Shrnutí první poloviny sezóny

Po pomalejším rozjezdu, kdy jsme po osmi zápasech měli na kontě 5 výher, 1 remízu a 2 prohry, jsme se herně velmi zvedli a žádný soupeř nás od té doby ještě nedokázal porazit - na kontě máme již 12 výher v řadě. Ačkoli poslední turnaj ligové skupiny B se bude konat bez nás, jelikož máme volno, je už teď jasné, že tuto soutěž se 17 výhrami, 1 remízou a 2 porážkami vyhrajeme.