MLADŠÍ ŽÁCI: První ligový turnaj = dobrý vstup do sezóny

04.10.2010 08:50

V neděli 3. 10. jsme vyrazili na první ligový turnaj sezóny - a to do Dobrušky, kde nás čekal díky menší hale herní systém 4 na 4.

 

TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Bodlinka Dobruška   2:3

Do prvního zápasu jsme nastoupili s vědomím, že na nás čeká tým, který má ve svém základu hned 5 urostlých hráček narozených v roce 1997 (nově mohou nastupovat v mládežnických zápasech dívky o rok starší, než povolují pravidla). Velmi nečistá hra (na obou stranách), kterou rozhodčí často přehlíželi, nám vůbec neseděla a prakticky nám znemožnila technickou hru, kterou bychom za běžných okolností soupeře patrně přehráli. Vstřelili jsme sice první branku utkání, vedení jsme ale neudrželi a tento velmi nepohledný zápas prohráli poměrem 2:3.

 

TJ Sokol Jaroměř - FbK Orlicko-Třebovsko   13:1

Ve druhém zápase nás čekal, naopak od prvního utkání, tým s patrně nejmenšími hráči v lize. Orlicko-Třebovsko navíc nastoupilo do utkání s mnohem menším počtem hráčů, než náš tým. Od začátku jsme soupeře tlačili na jeho vlastní polovině a zaslouženě vyhráli vysokým rozdílem dvanácti branek.

 

TJ Sokol Jaroměř - FbK Česká Třebová   4:3

Celek České Třebové byl pro nás velkou neznámou - utkali jsme se s ním vůbec poprvé. Stejně jako proti Orlicku-Třebovsku jsme měli velikou herní převahu a vytvořili jsme si spoustu šancí, které se však nedařilo proměňovat. Proto dlouho trval nerozhodný stav 1:1. Až 3 minuty před koncem nám to začalo do soupeřovy sítě padat a během minutky jsme odskočili na rozdíl tří branek - 4:1. To ale nebyl konec - soupeř dokázal ještě asi minutu před koncem snížit na 4:2 a hned po time-outu (půl minuty před koncem) jsme, díky veliké bojovnosti soupeře, vedli pouze o jedinou branku. Během posledních vteřin zápasu jsme už soupeři ale nedovolili ohrozit naší bránu a i v tomto utkání zaslouženě vyhráli.

 

TJ Sokol Jaroměř - F.B.C. Nové Město nad Metují   10:0

Posledním soupeřem nám bylo Nové Město nad Metují. A i v tomto zápase jsme pokračovali v nastoleném tempu z posledních dvou utkání a soupeře tlačili, co to dalo. Vytvořené šance jsme dokázali ve většině případů proměňovat a díky tomu se zrodilo další vysoké vítězství - tentokrát i s nulou na našem kontě - 10:0.

 

Shrnutí

První ligový turnaj máme tedy úspěšně za sebou. Předvedli jsme kvalitní výkony, za které se rozhodně stydět nemusíme, a především za bojovnost patří všem veliká pochvala. Zejména útočné duo Jirka Alexij - Anna Macháčková doslova překvapilo a bylo nejnebezpečnějším a zároveň nejúčinnějším článkem našeho týmu. Jediné, co asi všem trošku kazí dojem, je prohra s domácí Dobruškou - zvláště po předváděném „florbalu“ a výkonu rozhodčích. Na to se ale nelze vymlouvat a je nutno říci, že i z naší strany bylo ve hře nemalé množství faulů. Nezbývá, než věřit, že na „velikém“ hřišti bude pro naši hru mnohem více prostoru a Dobrušce tak porážku vrátíme i s úroky..  :)