MLADŠÍ ŽÁCI: 2. turnaj - pokračujeme v dobrých výkonech

28.10.2010 12:41

Sestava: Šimon Špaček - Dominik Sukup (C), Honza Hroneš, Matěj Freisleben, Jakub Slabihoudek, Adam Peša - Dominik Emlar, Jakub Kopecký, Ondra Šrámek, Anna Macháčková, Honza Lehký, Jonáš Staníček, Tomáš Festa, Tomáš Karous, Jirka Alexij
 

TJ Sokol Jaroměř - FbK Orlicko-Třebovsko   7:2

Do prvního zápasu s Orlickem jsme vstoupili velmi dobře, když jsme už po jedné minutě utkání vedli 2:0. Až zhruba do sedmé minuty to vypadalo na poměrně snadný zápas - skóre narostlo už na 4:0. Od té doby jsme si ale mnoho šancí nevypracovali a soupeř do konce první části snížil na 1:4 z jeho pohledu. Na začátku druhé části přidal i další branku, která nás ovšem konečně probudila - více gólů jsme už Orlicku nedovolili a sami jsme přidali ještě tři branky - 7:2.


TJ Sokol Jaroměř - F.B.C. Nové Město n/M   7:0

Dalším soupeřem bylo pro nás Nové Město. Zápas jsme měli pevně ve svých rukách - utkání se odehrávalo po většinu času na půlce Nového Města. Již do konce první části završil hattrick Ondra Šrámek a samotný konečný výsledek mluví za vše - 7:0.
 

TJ Sokol Jaroměř - FTS Florbal Náchod   2:3

„Šlágrem“ dne bylo jistě utkání našeho výběru s Náchodem - a bylo to znát i na publiku, a to zejména na tom jaroměřském, které vytvořilo perfektní atmosféru a hnalo nás za vítězstvím. A nejdříve to opravdu tak vypadalo - už v čase 1:38 nás dostal, po nahrávce Honzy Hroneše, do vedení Ondra Šrámek a v 7. minutě využila po jedenácti vteřinách přesilovou hru Anna Macháčková po nahrávce Jakuba Kopeckého. Bohužel už po další půlminutě soupeř snížil díky hrubce v rozehrávce z rohu našeho obranného pásma. Do konce poločasu Náchod stihl i vyrovnat. Začátek druhé části se nám nepovedl a už po půl minutě jsme prohrávali 2:3. Ačkoli do konce zápasu jsme si vypracovali ještě mnoho dobrých příležitostí, selhalo tentokrát zakončení. Nutno říci, že po většinu zápasu jsme byli mírně aktivnějším týmem, nicméně v proměňování šancí byl soupeř lepší, a proto také nakonec vyhrál.

 

TJ Sokol Jaroměř - FbK Česká Třebová   3:3


V posledním zápase byla na všech vidět už značná únava - na tomto turnaji jsme si opravdu moc neoddechli, když jsme sehráli všechna čtyři utkání jen s jednozápasovými pauzami mezi nimi. To bylo také znát na mdlé první polovině, kdy jsme soupeři nechávali příliš mnoho prostoru a sami jsme si téměř žádné šance nevypracovali. Třebová toho znamenitě využívala a po první části tak svítil na světelné tabuli stav 0:2. O přestávce jsme se teda museli trochu „hecnout“ a vydat ze sebe ještě ty poslední zbytky sil. Začátek druhé části byl o mnoho lepší a začaly se kupit i šance - do 6. minuty jsme dokázali srovnat. V tomto poločase jsme byli lepším týmem, přesto se soupeř dokázal dostat ještě jednou do vedení - v čase 9:18 po rychlé rozehrávce standartky. O vyrovnání se postarala již po dalších jedenácti vteřinách dvojice Dominik Emlar - Jakub Kopecký, kteří se dostali po parádní kombinaci až před bránu a Jakub Kopecký neomylně zakončil. V posledních vteřinách jsme se snažili ještě strhnout utkání na naši stranu a nebyli jsme od toho vůbec daleko - nicméně remíza, po špatném prvním poločase, je velmi dobrým výsledkem.


Shrnutí

Druhý turnaj sezóny se nám herně poměrně podařil. Sice nám často selhávala koncovka, ale nasazení a mezihra byla velmi dobrá. V obraně odváděl perfektní práci během všech zápasů zejména Honza Hroneš a v útoku zanechal velmi dobrý dojem Ondra Šrámek, který svojí aktivitou potrápil všechny soupeře a vsítil celkem 7 branek.