Konečné umístění všech družstev ke konci sezóny + krátké komentáře trenérů

21.05.2014 20:18

  Uplynulý ročník byl pro jaroměřský florbal poměrně úspěšný. V dospělých kategoriích se podařilo dosáhnout na oba postupy. Muži postupují dále celostátními soutěžemi, když skončili na pátém místě, které zaručovalo postup do nové Národní ligy. Na celostátní úroveň letos dosáhly i ženy. Soutěží prošly suverénně bez ztráty bodu a v baráži o 1. ligu je porazila jen Plzeň. Mládežnické kategorie se také dají hodnotit pozitivně. Všechny tři kategorie, u kterých se vedly tabulky, skončily do pátého místa a dvakrát to stačilo i na "bednu!"

 

   MUŽI A - postup do Národní ligy + nejlepší družstvo v kraji

   2. liga mužů - divize III - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

   Trenér Kamil Munzar:

   "Po špatném vstupu do ligové soutěže, kdy jsme po 6.kole měli 4 body, jsme ve zbytku kol vybojovali postup do Národní ligy!!! Základem bylo ustálení sestavy na všech postech a i když s úzkým kádrem, přesto jsme dokázali ve většině zápasů předvést velkou kvalitu!!! 

   + Velkým plusem bylo pro nás bylo domácí prostředí,kdy specifický povrch palubovky a hlavně bouřliví fanoušci nám přinesli spoustu bodů i v zápasech, ve kterých jsme tahali za kratší konec!!! 

   - Díky úzkému kádru bylo jakéko-li oslabení ať z důvodů zdravotních, pracovních nebo rodinných velkou komplikací!!! Výsledkem byla velká soudržnost týmu, který je spolu spoustu let skoro ve stejném složení, takže se všichni znají dokonale a panuje vzájemný respekt mezi všemi hráči!!! 

   DÍKY ČAU !!!"

 

   ŽENY - postup do 1. ligy

   2. liga žen - divize IV - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

   Baráž o 1. ligu žen - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

   Trenér Jiří Urban:

   "Uplynulá sezona se nedá hodnotit jinak než kladně. Dokázali jsme vyhrát všechny zápasy 2. ligy žen, ze kterých bych rád vyzdvihnul turnaj v Hořicích, který byl určitě nejtěžší z důvodu vysoké marodky, a všechny tři zápasy, které jsme sehráli s FBC Dobré, které nám bylo jako jediný tým vyrovnaným soupeřem. Zcela zaslouženě jsme dostali možnost bojovat o účast v 1. lize žen na domácím hřišti, kde jsme dokázali před vynikajícím publikem porazit 3 ze 4 soupeřů a zajistit si tak na příští sezonu prvoligovou příslušnost."

 

   JUNIOŘI - stříbrný flíček

   3. liga mužů - divize IV - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

    Trenér Roman Nožička:

    "Sezona juniorů 2013/2014 nebyla vůbec jednoduchá. Všechna družstva, která se přihlásila, byla na tolik vyrovnaná, že se rozhodovalo o umístěním na 2.-5. místě v posledním turnaji, kde jsme vybojovali nádherné druhé místo. Tímto chci všem hráčům, kteří se podíleli na tomto úspěchu, poděkovat."

 

   DOROSTENCI - na bedně

   2. liga dorostenců - divize IV - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

  Trenér Viktor Ulip:

  "Dorostenci odehráli letošní ročník 2. ligy s poměrně lichotivou bilancí 16 výher, 2 remíz a 2 proher. Téměř od začátku sezóny bylo zřejmé, že o první tři místa budou bojovat týmy Vysokého Mýta, Orlicka-Třebovska a Jaroměře. Jako jediní z této trojice jsme ale ztratili body i s jinými týmy (prohra s Chrudimí a remíza s Přeloučí), což bylo hlavní příčinou, že jsme nakonec nedosáhli na vyšší než bronzový stupínek. Nicméně každé umístění „na bedně“ se počítá, a tak hlavním záporným faktorem je to, že jsme si nevybojovali postup do 1. ligy, ve které bychom se jistě v příští sezóně neztratili."

 

   STARŠÍ ŽÁCI - TOP 5

   Královéhradecká liga starších žáků - více ZDE - kliknutím na družstvo zobrazíte podrobnější info

   Trenér Jakub Kubina:

   "Cílem družstva starších žáků v sezóně 2013/2014 bylo umístění do 5.místa a přes mnohdy nevyrovnané výkony se ho podařilo splnit. Dobrou zprávou do budoucna je jistě skutečnost, že nejlepší hru družstvo předvádělo v posledních zápasech sezóny a může tak dobře navázat v sezóně nové. Několik hráčů bylo nominováno do výběrů Královéhradeckého kraje, do družstva starších žáků to jsou Tomáš Hejzlar a Tomáš Hanko, do družstva starších žákyň Pavla Mikulková.

   Do nové sezóny by mělo jít družstvo s odhodláním zlepšit letošní výsledek a skončit do 3. místa v kraji!"

 

   MLADŠÍ ŽÁCI

   Liga mladších žáků - divize IV A

   Trenér Martin Karel:

   "První ročník nového systému 3+1 na dvou hřištích nebyl zpočátku vůbec jednoduchý a všechny týmy se s tím vyrovnávaly po svém. My, díky poměrně veliké základně mlžů, jsme zas takový problém neměli ( 2 golmani a na každém hřišti alespoň 6 hráčů). Unie tabulku nevede a žádný tým se tohoto úkolu nezhostil, jelikož výsledky posílané na unii nebyly v některých případech pravdivé. Náš tým odehrál 24 utkání s celkovou bilancí 19 výher, 1 remíza a 4 prohry."

 

   ELÉVOVÉ

   Liga elévů - divize IV B

   Trenérka Kateřina Hátlová:

   "Naše nejmladší kategorie elévů letos odehrála celkem 9 turnajů, během kterých se hráči postupně zlepšovali a ukazovali soupeřům, že i věkově mladší družstvo, které má ve svém základu několik děvčat, umí hrát tvrdou hru. V další sezoně se snad představí ve stejném duchu a jejich zápasy budou mnohem vyrovnanější než letos."