JUNIORKY: Zápasy dne a noci, aneb vezeme první bod

15.10.2014 10:53

Na svůj druhý turnaj se juniorky vydaly opět do hlavního města – Prahy, tentokrát však na halu v Radlicích, kde turnaj pořádal tým FbC Panthers. Sobotními soupeři našim holkám byl pořadatelský tým a tým Kolína. Oba týmy na prvním turnaji utrpěly dvě porážky, a tak byly před našimi holkami pouze na skore. Mohly jsme tedy očekávat, že hra by mohla být vyrovnaná a jaroměřské holky by mohly „urvat“ první body do tabulky, i když byly pouze v 9 hráčkách do pole.

Jaroměř – Kolín               
První zápas se nám hrubě nepovedl. I když soupeř přijel pouze se šesti hráčkami do pole (stejně jako na předchozí turnaj), našim holkám se nedařilo plnit pokyny a bránit tak, jak by bylo potřeba. I přesto, že si kolínské hráčky nebyly nejjistější na balonku, neměly nejpřesnější přihrávky a nehrály snad žádný systém, jaroměřské juniorky byly v obranné části zmatené jak lesní včely, lítaly sem a tam a nedostupováním hráček a necháváním příliš mnoha místa soupeřkám, inkasovaly více branek, než dokázaly vstřelit, a tak Kolín vyhrál svůj první zápas v letošní sezoně.

Jaroměř – Panthers
Do druhého zápasu vstoupil úplně jiný tým. Tým, který plnil pokyny a držel obranné rozestavení. Oproti Kolínu byl pražský celek přesnější na přihrávce a byl si jistější na míčku, čímž nutil i naše holky dodržovat obranné postavení a tolik nelítat. I přes pár chyb, které se v utkání objevily – obzvláště nepokrytí hráček v brankovišti a občasné nedostupování hráček při výbězích, se naše holky brankově přetahovaly o výhru s Panthers celý zápas. Chvíli vedl soupeř, chvíli my. Nakonec, i díky závěrečnému tlaku, který vyústil ve vyrovnávací branku, si mohly jaroměřské juniorky vychutnat svůj první úspěch a svůj první bodový zisk (1 bod za remízu).

Zápasy skoro jako den a noc. Hráčky si zaslouží pochvalu za to, jak se dokázaly zkoncentrovat a zabojovat v druhém utkání i přesto, že se jim v prvním zápase nezadařilo. Tým ukázal opět velký potenciál, se kterým budeme i nadále pracovat.
Teď mají naše holky měsíční pauzu, během které budou mít dost času zapracovat na chybách a za měsíc na turnaji budou moci ukázat, jak se opět zlepšily. Na tomto turnaji se postaví proti Hradci Králové a proti Novému Městu nad Metují, takže je budou čekat dva obtížné zápasy…