O víkendu jsme oslavili 20 let od založení našeho klubu

10.06.2013 10:16

Uplynulý víkend patřil v Jaroměři oslavám 20 let od založení místního florbalového oddílu. Program započal páteční přátelský zápas s týmem Forza Tatran Střešovice plným legend, které mají na svých bedrech nespočet reprezentačních startů a ligových titulů - Vladimír Fuchs, Juraj Šádek, Roman Škoch, Tomáš Rambousek, David Dočekal a držitel stříbrné medaile z MS 2004 Jiří Jandáček. Tato sestava byla posílena i o současnou brankářskou jedničku Tatranu a reprezentačního golmana Tomáše Kafku. Před začátkem zápasu byla přiblížena historie obou týmů a po celý víkend probíhala výstava k historii jaroměřského florbalu. Ten má bohatou historii, Jaroměř byla druhým městem v České republice, kde se ukázal florbal, když sem na soustředění dorazil švýcarský tým UHC Unicorns Mettmenstetten a TJ Sokol Jaroměř byl jedním z účastníků prvního ročníku 1. ligy (nyní extraligy).

    Zápas se podařilo hostům v poslední třetině zvrátit a dosáhnout vítězství 6:3, ovládli i následnou dovednostní disciplínu, tedy samostatné nájezdy. Z domácích hráčů se podařilo prosadit Schwarzovi, Novotnému a Kotrčovi, prosadil se i jaroměřský Rezek, který ve svém posledním zápase před domácím publikem posílil Forzu. Hlavní cíl zápasu se podařilo splnit, byly k vidění branky a oba týmy i diváci si zápas užili.

    V sobotu byl na řadě program pro bývalé a současné hráče oddílu, kterých se sešlo na 60. Většinu dne zabral turnaj všech generací hráčů od účastníků prvního ligového ročníku po stále aktivní hráče. Ti, kterým ještě zbývali po turnaji síly, si dali na stadionu fotbálek a basket, sportovní vyžití tedy bylo dostatečné. Každý obdržel pamětní půllitr, který byl následně využit při relaxační části s pivem a prasetem. Starší hráči se potkali mezi sebou, zavzpomínali, poznali se se současným kádrem, který vyslechl leckdy zajímavé historky z let minulých. V neděli poté proběhl turnaj pro všechny mládežnické kategorie od elévů po juniory. Obou turnajů se zúčastnilo i několik hráček ženského týmu a oba se dobře vydařily. Již teď se těšíme na další výročí.

    Tyto oslavy uzavřely jubilejní sezonu, která byla nadmíru úspěšná a to i díky trenéru Viktoru Kolářovi. Mužskému „áčku“ o jediný bod uniklo třetí místo ve 2. lize – divizi III a v Poháru České pojišťovny byl úspěch ještě větší. V osmifinále Jaroměř narazila na extraligovou Spartu, kterou před naplněnými domácími tribunami porazila 9:7 a postoupila do čtvrtfinálové skupiny s dalšími třemi extraligovými týmy, tam už ovšem k žádnému překvapení nedošlo. Českou florbalovou unií byl TJ Sokol Jaroměř vyhlášen na základě koeficientu nejúspěšnějším neextraligovým oddílem české části Poháru, což byl velký úspěch.

 

[káša]

Horní řada zleva: Škola, Rezek, Munzar, Fuchs, Kubina J., Škoch, Baloun, Novotný, Jiřička, Hroneš, Jandáček, Schwarz, Lacina, Hašek, Hřivna, Šádek, Valášek; dolní zleva: Sibera, Dočekal, Rambousek, Sucharda, Kubina Š., Kafka, Kotrč, Kubina A.

Jaroměř x Forza

Jaroměř x Forza

Vladimír Fuchs přeje k výročí.

Sobotní turnaj

Sobotní turnaj

Sobotní oslavy

Turnaj mládeže