ELEVOVÉ: Výborný výkon na úvod

12.10.2010 07:12

Díky posunu věkových kategorií jsme do této sezóny nastoupili s úplně novým týmem elévů, který nemá ještě prakticky žádné zápasové zkušenosti. Proto jsme v neděli nejeli do Náchoda s nějakými přehnanými ambicemi a vyrazili jsme si hlavně první turnaj naplno užít - to jsme ještě netušili, že se nakonec budeme moci rovnat i nejkvalitnějším týmům soutěže, jejichž hráči už nějaký ten zápas mají za sebou.

Sestava: Jan Macháček - Tomáš Rychtera (C), Patrik Horčička, Michael Máša, Tomáš Hejzlar - Václav Štěpán, Tomáš Panenka, Adéla Ludvíková, Adam Karel, Matěj Sehnoutka, Jakub Jukl, Petr Kotlář, Adam Kleprlík, Jakub Reindl, Radim Festa 


TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Bodlinka Dobruška   3:2

Do prvního zápasu jsme všichni nastoupili s "tajným přáním" vyhrát hned úvodní zápas sezóny. A vykročili jsme k tomu pravou nohou, když první branku utkání vstřelil v polovině úvodní části Jakub Jukl a o 3 minuty později přidala druhou branku Adéla Ludvíková. Začátek druhé části se nám však vůbec nepovedl a během dvou minut bylo vyrovnáno - 2:2. Rozhodující branku utkání vstřelil Vašek Štěpán necelé 4 minuty před koncem, a díky tomu jsme náš první zápas vyhráli 3:2.


TJ Sokol Jaroměř - F.B.C. Nové Město n/M   3:2

Povzbuzeni výhrou nad Dobruškou jsme chtěli porazit i soupeře z Nového Města. Dostali jsme sice brzy gól - už na počátku 2. minuty utkání - ale na to se podařilo odpovědět Jakubovi Juklovi hned o minutu později a za dalších 10 sekund už svítil na světelné tabuli stav 2:1 pro nás, a to díky trefě Adama Kleprlíka po nahrávce Petra Kotláře. Po rychlém začátku dlouho žádná branka nepadla - až 3 minuty před koncem zápasu zvyšovala Adéla Ludvíková po nahrávce Jakuba Jukla. Nové Město stihlo už pouze snížit na rozdíl jediné branky, a tak jsme i druhé utkání zaslouženě vyhráli.


TJ Sokol Jaroměř - FBK Kobra Tatran Hostinné   2:3

V dalším zápase jsme narazili na Hostinné. Nad soupeřem jsme sice měli herní převahu, ale nedařilo se nám zakončení - částečně na tom měl i vinu velmi kvalitní brankář soupeře - to také zapříčinilo první prohru našeho týmu, když prostřelit gólmana z Hostinného se podařilo pouze Adamovi Karlovi a Tomáši Panenkovi.


TJ Sokol Jaroměř - FTS Florbal Náchod   5:6

Nejkvalitnější soupeř nakonec - Náchod v předchozích zápasech porazil vysoko Hostinné 9:2, Dobrušku 6:0 a Nové Město 5:0. Už podle těchto výsledků, a nesporné kvalitě střelců soupeře, jsme nastoupili do utkání s mnohem skromnějšími cíli a opatrnější hrou, než v předchozích zápasech. Po prvních šesti minutách hry jsme prohrávali 1:2 (za nás se trefil Adam Karel), což bylo poměrně přijatelné. Na začátku osmé minuty jsme však díky přesné trefě Jakuba Jukla srovnali a o 10 vteřin později jsme se dokonce dostali do vedení po střele Adama Kleprlíka. Během následujících sekund jsme však díky vyloučení museli do čtyřech, ale ani to nezabránilo Petrovi Kotlářovi vstřelit branku, když vypíchl soupeři míček a po samostatném úniku se mu podařilo z velkého úhlu, a ještě k tomu v pádu, přesně zakončit - 4:2 pro Jaroměř! Do konce první části soupeř ještě využil svoji přesilovku a snížil na rozdíl jediné branky. Vedení po polovině zápasu bylo více, než jsme si mohli přát a konečně jsme začali myslet i na vítězství - to však výrazně narušil soupeřův hráč s číslem 3 na zádech, který po třech přesných střelách nedal jinak skvěle chytajícímu Honzovi Macháčkovi šanci - 4:6. Ani to ale neznamenalo konec našich šancí, když 3 minuty před koncem snižoval Adam Kleprlík. Bohužel se, i když jsme si ještě nějakou tu šanci vytvořili, nepodařilo srovnat - ale i tak patří všem veliká pochvala za velmi bojovný výkon a skvělý výsledek proti těžkému soupeři.


Shrnutí

První turnaj se vydařil nad očekávání dobře a naznačil, že do budoucna budeme moci očekávat kvalitní výsledky nejen od generace současných mladších žáků, ale že ani elévové nezůstanou pozadu. Všem do jednoho tedy náleží patřičná pochvala a doufejme, že dokážeme podobné výkony předvést i za týden ve Rtyni v Podkrkonoší. Ve velmi dobrém světle se ukázali i nováčci, kteří přišli do našeho týmu teprve v průběhu září - Tomáš Panenka, Petr Kotlář, Matěj Sehnoutka, Jakub Reindl a Radim Festa.

Závěrem bychom chtěli poděkovat rodičům za pomoc při dopravě dětí na místo konání turnaje.