ELEVOVÉ: Rtyně = dalších 12 bodů

18.01.2010 21:27

V neděli nás čekal další ligový turnaj - tentokrát ve Rtyni v Podkrkonoší. Od rána hustě sněžilo a tak jsme byli rádi, že jsme do Rtyně vůbec dorazili. Na turnaj ovšem znovu nedorazil Jičín, a tak musel být turnaj sehrán v improvizované formě stylem „každý s každým.“

Sestava: Šimon Špaček, Tomáš Petrásek - Dominik Sukup (C), Tomáš Karous, Matěj Freisleben, Jan Hroneš - Jakub Kopecký, Dominik Emlar, Jakub Slabihoudek, Tomáš Festa, Jiří Alexij, Michael Máša, Adam Karel

 

TJ Sokol Jaroměř - Orel Rtyně v Podkrkonoší   7:0

Úvodní zápas jsme sehráli s domácí Rtyní. První branka padla již v čase 0:15, kdy přesně zakončoval Jakub Kopecký, který během zápasu přidal ještě další 4 branky a přispěl tak velkým dílem k pohodlnému vítězství 7:0. Tímto zápasem jsme tak trochu porušili nelichotivou „tradici“ našich často nevydařených prvních utkání na každém turnaji, jelikož kluci předvedli velmi dobrý výkon.

 

TJ Sokol Jaroměř - F.B.C. Nové Město n/M   4:0

I proti Novému Městu jsme pokračovali v nastoleném tempu a soupeře nepustili prakticky k žádné vážnější šanci. Svůj první zápas v jaroměřském dresu sehrál Jakub Slabihoudek, který určitě nezklamal a celý turnaj se mu povedl na jedničku. Ani v druhém zápase jsme tedy nedostali branku a vyhráli 4:0.

 

TJ Sokol Jaroměř - Hradečtí Lvi - FBC Sion   2:1

Druhou polovinu nedělního turnaje jsme rozhodně nenačali příliš dobře. Zápas se Sionem jsme takticky moc nezvládli - 4 vyloučení během jediného zápasu byla příliš veliká porce. Jeden faul byl dokonce v tak nevhodný okamžik, že bylo nařízeno proti nám na konci 8. minuty trestné střílení. Přesně mířenou střelu do pravého horního růžku neměl příliš velikou šanci Šimon chytit - 0:1. Vyrovnat se nám podařilo v čase 11:00, kdy vstřelil branku Jakub Kopecký. Už jsme měli našlápnuto na závěrečný nápor, když naši snahu přerušilo další vyloučení. A to 2,5 minuty před koncem. Naštěstí kluci v časové tísni nezazmatkovali a oslabení odehráli opatrným stylem a nic neriskovali. Už v plném počtu se podařilo těsně před koncem v čase 14:39 přece jenom míček doslova dotlačit do branky znovu Jakubovi Kopeckému a mohli jsme tak slavit další vítězství, které ovšem bylo až nečekaně dramatické.

 

TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Bodlinka Dobruška   5:3

Neoficiální finále dnešního turnaje - tak by se dalo nazvat naše poslední utkání. Od začátku jsme však působili velmi „líným“ dojmem a nemohlo to skončit jinak než inkasovaným gólem již v čase 0:32. Naštěstí si Dominik Emlar v tomto zápase vzpomněl na své střelecké umění a v čase 2:25 vyrovnal a do konce 5. minuty přidal další dvě branky a stav utkání byl již mnohem optimističtější - 3:1. To nás ovšem zase tak trochu uspalo a nechali jsme soupeře vstřelit další dvě branky - 3:3. Po oddechovém čase jsme se však znovu probudili a Jakub Kopecký v čase 10:40 nejprve dostal náš tým do vedení a o 14 vteřin později nahrál „Emlišovi“ na jeho 4. branku v utkání, kterou pečetil naše vítězství 5:3. Zápas jak na houpačce tedy udělal tečku za naším dalším vítězným turnajem.