ELEVOVÉ: 1. domácí turnaj - 2. místo

17.02.2010 08:09

Sestava: Šimon Špaček - Dominik Sukup (C), Jan Hroneš, Tomáš Karous, Matěj Freisleben, Patrik Horčička - Jakub Kopecký, Dominik Emlar, Tomáš Festa, Jakub Slabihoudek, Jan Lehký, Ondřej Šrámek, Adam Karel, Jakub Jukl

 

TJ Sokol Jaroměř - FTS Florbal Náchod   4:0

Do úvodního zápasu dne jsme nastoupili proti silnému celku náchodských florbalistů. Již v čase 0:31 otevřel skóre zápasu Jakub Kopecký, kterému nahrával Honza Hroneš. V tomto utkání sehrál vůbec svůj první florbalový zápas Honza Lehký, který odehrál výborné utkání a přidal i dvě branky - výrazně tak dopomohl k vítězství 4:0. Zbývající branku vstřelil Dominik Sukup. Po dobrém výkonu jsme se tak mohli radovat z prvního vítězství v nové jaroměřské hale.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC APS Hradec Králové   5:1


V druhém zápase ve skupině nás čekalo hradecké APS. Možná, že právě poslední výsledek 15:0 v náš prospěch, zapříčinil menší lehkovážnost našich hráčů v tomto utkání. Zejména obránci byli po většinu zápasu příliš vysunutí a nechávali soupeře za svými zády, díky čemuž nám hrozil větší počet brejků. Právě z jedné takové situace jsme inkasovali - sice v tu chvíli byl stav již 3:0, ale podceňovat soupeře se nevyplácí za žádné situace. Naštěstí další komplikace jsme již nepřipustili - naopak jsme přidali ještě 2 branky - a zaslouženě tak vyhráli 5:1.

 

TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Bodlinka Dobruška 3:0

V semifinále jsme se utkali s výběrem Dobrušky. Dalo by se říci, že právě tento zápas byl asi náš nejpovedenější z celého turnaje, jelikož brankář, obrana i útok hráli výborně a vyrovnaně po celou dobu zápasu. V tomto zápase se vytáhl i mladičký Patrik Horčička, který startoval teprve na svém druhém turnaji - celý zápas i turnaj odehrál v mnoha ohledech jako zkušený obránce a vypadá to, že naše obranná čtveřice má plnohodnotnou posilu. 

 

TJ Sokol Jaroměř - FTS Florbal Náchod 0:2

K finálovému zápasu jsme nastoupili proti našemu soupeři ze základní skupiny. Kdo však viděl první zápas, asi by neuvěřil, že proti nám hrál stejný soupeř. První gól do naší sítě padl již na začátku 2. minuty. Naše hra byla od začátku rozhozená, a tak jsme si vzali již v 5. minutě oddechový čas, abychom se trochu uklidnili a uvědomili si, že času na srovnání je více než dost. Během zápasu se naše hra trochu srovnala, avšak především zbytečně unáhlené střelecké pokusy z pozic, které dávaly pramalou šanci ke skórování, nás stály příliš veliké množství ztracených míčů. Ovšem hráčům se nedá upřít snaha, která ale ke kýžené výhře nestačila. Ještě více na kolena nás srazil další gól v čase 13:39. Ani power play na konci už nic nezměnilo. Nutno přiznat, že Náchod tento zápas zvládl bravurně a byl nám těžkým protivníkem. Především defenzivní hra Náchoda byla o několik tříd lepší, než v prvním utkání. Nezbývá než pogratulovat soupeři, naše hráče pochválit za úsilí v celém turnaji a opět poděkovat skvělému jaroměřskému kotli.