DOROSTENCI: Z Hradce vezeme další dvě vítězství

20.10.2013 17:07

 

Na rozdíl od předchozích dvou zápasů jsme do Hradce vyrazili téměř v plné sestavě. V prvním zápase nás čekal neoblíbený FBC Hradec Králové, ve druhém pak pro nás neznámá Chrudim.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Hradec Králové 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Hradec je týmem, který sice ze 3 předchozích zápasů nevybojoval ani bod, nicméně je třeba dodat, že na začátek sezóny měl poměrně těžký los. I tak nás ale překvapil výbornou kombinační hrou a nutno říct, že první třetinu byl lepším týmem (navzdory tomu, že jsme to byli my, kdo ji vyhrál). Druhá třetina byla vyrovnanější, avšak dominovaly zejména obrany obou týmů, a tak se skóre neměnilo. Nejvýraznějším faktorem v této třetině nakonec byli rozhodčí, kterým se bohužel vývoj zápasu lehce vymkl z rukou, a tak se nám hra značně přitvrdila. K vidění byly zákroky daleko za hranicí pravidel (na obou stranách), které však nebyly ani jednou potrestány vyloučením. Třetí třetina tak nabídla vysloveně boj. Byl to bohužel opět Hradec, který držel častěji míček a v 5. minutě se mu podařilo vyrovnat. Naštěstí dvě minuty před koncem uplatnil svůj důraz na brankovišti Michal Nožička a vrátil nám vedení. Zápas se nám celkově moc nevydařil, ale podstatné je, že jsme dokázali nakonec vybojovat všechny 3 body. Zvláštní pochvalu si zalouží Jirka Alexij, který nás v bráně svými zákroky hodně podržel.

Branky a asistence: Eliška Buchalová (1+0), Jan Lehký (1+0), Michal Nožička (1+0), Dominik Sukup (0+1), Dominik Emlar (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - FBK Piráti Sokol Chrudim 11:3 (1:1, 2:2, 8:0)

S Chrudimí to byl zápas plný herních zvratů. Velmi brzy jsme se dostali do vedení, díky trefě Jakuba Slabihoudka ze standartky. Chrudim sice chvíli na to vyrovnala, ale na hřišti nám poskytovala hodně herního prostoru, kterého se nám ovšem nedařilo plně využívat. Vypracovali jsme si několik gólových situací, ale většinu jsme jich nedokázali proměnit. S tím, jak se blížil konec první třetiny, tak se také zpomalovala naše hra a Chrudim tak převzala otěže zápasu, byla lepším týmem a ve druhé třetině se dostala do jednobrankového vedení. Zlom přišel během naší přesilovky v polovině zápasu, kterou jsme sice nevyužili, ale sehráli jsme ji velmi dobře. Od té doby jsme útočili především my a do konce druhé třetiny jsme dokázali vyrovnat. Povzbuzeni vyrovnáním i zlepšenou hrou jsme třetí třetinu zcela ovládli. Po dvou minutách jsme odskočili do dvoubrankového vedení, které nás uklidnilo a zbytek zápasu jsme si tak doslova užili. 

Branky a asistence: Jakub Kopecký (3+1), Eliška Buchalová (1+2), Filip Svatoš (2+0), Dominik Sukup (1+1), Dominik Emlar (1+1), Jakub Slabihoudek (1+0), Miroslav Slezák (1+0), Ondřej Šrámek (1+0), Šimon Špaček (0+1), Anna Macháčková (0+1), Tomáš Festa (0+1), Dominik Mervart (0+1)

 

Sestava: Šimon Špaček, Jiří Alexij - Dominik Emlar, Jan Hroneš, Tomáš Festa, Michal Nožička, Dominik Mervart, Tomáš Karous - Anna Macháčková, Jan Lehký, Eliška Buchalová, Filip Svatoš, Dominik Sukup, Miroslav Slezák, Jakub Kopecký, Ondřej Šrámek, Jakub Slabihoudek