DOROSTENCI: Vydařený vstup do nové sezóny

23.09.2014 13:38

 

Dorostenci odehráli v neděli své první ligové zápasy této sezóny. Oba zápasy se podařilo v Hostinném vyhrát.

 

Sestava: Šimon Špaček, Jiří Alexij - Jan Hroneš, Matěj Freisleben, Tomáš Festa, Tomáš Veinfurter - Pavla Mikulková, Dominik Sukup, Tomáš Hanko, Ondřej Šrámek, Jan Lehký, Jonáš Staníček, Jakub Slabihoudek, Tomáš Karous

 

TJ Sokol Jaroměř - FTC Vysoké Mýto   6:3 (4:0, 2:2, 0:1)

Hned do prvního utkání jsme nastoupili proti loňskému vítězovi 2. dorostenecké ligy. Přestože značná část hráčů jejich loňského kádru přešla do kategorie juniorů, museli jsme v případě Vysokého Mýta počítat s nelehkým zápasem. Důležité bylo, že se nám podařil vstup do utkání, kdy jsme už po 4 minutách vedli 2:0. První třetinu jsme herně dominovali a vyhráli ji nakonec 4:0. Ve zbylých dvou třetinách se soupeř mírně herně zvedl a nedovolil nám už tak snadno skórovat. S pohodlným náskokem v zádech jsme si ale zbytek zápasu pohlídali a po výborném týmovém výkonu tak získali první tři body této sezóny.

Góly a asistence: Tomáš Hanko (3+0), Jan Lehký (1+1), Jonáš Staníček (1+0), Ondřej Šrámek (1+0), Tomáš Veinfurter (0+1), Pavla Mikulková (0+1), Jiří Alexij (0+1), Dominik Sukup (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - FBK Jičín   10:1 (2:0, 0:0, 8:1)

Pohled na soupisku jičínského týmu budil z počátku dojem, že by se mohlo jednat o tým, který se může pohybovat v horní části ligové tabulky. Nicméně ještě před našim vzájemném měřením sil trochu překvapivě prohráli se Rtyní 2:4. Navíc naše vysoké vítězství 10:1 budí dojem, že se Jičín bude pohybovat spíše v nižších patrech tabulky. Tento vysoký rozdíl se ale zrodil teprve až ve třetí třetině, přičemž do té doby se jednalo o vyrovnané utkání. Druhou třetinu byl Jičín nebezpečnějším týmem a můžeme děkovat zejména Jirkovi v bráně, že soupeř v druhé třetině nesnížil. I hráči v poli výborně chodili proti střelám, a tak skončila druhá třetina bez branek. Do třetí třetiny jsme nastoupili v daleko vyšším tempu a po dvou rychlých brankách jsme definitivně zlomili odpor soupeře a zcela demotivovaný soupeř nám nabízel až příliš prostoru, který jsme s radostí využívali k navýšení skóre. Jedinou kaňkou byl inkasovaný gól jedenáct sekund před koncem - Jirka si za svůj výkon v tomto zápase určitě čisté konto zasloužil.

Góly a asistence: Dominik Sukup (1+4), Pavla Mikulková (1+2), Ondřej Šrámek (2+0), Tomáš Hanko (2+0), Šimon Špaček (1+1), Jan Hroneš (1+0), Jan Lehký (1+0), Tomáš Karous (1+0), Jonáš Staníček (0+1)