DOROSTENCI: Ligové prvenství se nám vzdálilo, ve hře je ale stále hodně

17.03.2014 18:22

 

V neděli jsme odehráli další kolo 2. ligy dorostenců, tentokrát v Přelouči. 

 

TJ Sokol Jaroměř - FTC Vysoké Mýto   6:7 (3:2, 1:1, 2:4)

Nejprve nás čekal zápas s lídrem ligy - Vysokým Mýtem. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání s dramatickou koncovkou, kterou ale psychicky zvládl lépe soupeř. Náš závěrečný nápor za stavu 5:6 pro soupeře výrazně přibrzdila naše vlastní nedisciplinovanost a utkání jsme tak dohrávali ve čtyřech hráčích. Přesto se nám i v oslabení podařilo vyrovnat. S vědomím, že tento zápas potřebujeme vyhrát, jsme útočili i dále, nehledě na to, že jsme měli na hřišti o hráče méně. Chvílemi to vypadalo, že přesilovku hrajeme my. Nicméně riskantní hra nám kýžené ovoce podruhé již nepřinesla, když jsme necelé dvě minuty před koncem inkasovali sedmou branku, na kterou jsme už odpověď nenašli.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBŠ Všestary   11:1 (3:0, 2:0, 6:1)

Do zápasu s posledními Všestary jsme nastupovali jako jasní favorité. Tento papírový předpoklad jsme plnili od první minuty a utkání jsme s přehledem ovládli.

 

 

Do konce ligové sezóny zbývá odehrát poslední 4 zápasy. Naděje na první místo je již více méně utopická. Přesto naděje na 1. ligu stále ještě žije! Do té sice postupuje pouze jeden tým z 2. ligy, ale zdaleka není jisté, zda Vysoké Mýto by tuto soutěž chtělo v příští sezóně hrát. Proto se teď musíme pokusit obsadit konečné 2. místo v lize. K tomu vede cesta patrně pouze přes naše vítězství ve všech zbývajících utkáních a zároveň budeme s největší pravděpodobností potřebovat, aby Vysoké Mýto porazilo Orlicko-Třebovsko i ve svém druhém vzájemném střetnutí. 

 

Pohled na aktuální ligovou tabulku:

https://www.cfbu.cz/redakcni_system/index.php?tabulka=1&soutez=2108