DOROSTENCI: 4 zápasy v rozmezí 6 dnů = 10 bodů

12.11.2013 21:47

 

V neděli 3. 11. jsme sehráli v Hostinném zápasy se Skutčí a Přeloučí. Poprvé v této sezóně jsme nakonec neodjížděli s plným počtem bodů.

 

TJ Sokol Jaroměř - FbC Skuteč   9:5 (4:0, 4:1, 1:4)

Zápas se Skutčí jsme měli od začátku ve svých rukách a soupeře jasně přehrávali. Co nás ale může mrzet byl doslova zpackaný závěr zápasu, kdy jsme si za stavu 8:1 nechali v rozmezí 5 minut nasázet hned 4 branky. To, že bychom si ze zápasu snad neodvezli všechny 3 body sice nehrozilo, nicméně podobná ztráta koncentrace v jakémkoli zápase za jakéhokoli stavu se již příště nesmí opakovat!

Góly a asistence: Miroslav Slezák (3+0), Jan Lehký (1+2), Ondřej Šrámek (1+1), Anna Macháčková (1+1), Michal Nožička (1+1), Dominik Emlar (1+1), Jan Hroneš (1+0), Filip Svatoš (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - Orel Přelouč   4:4 (2:1, 0:3, 2:0)

Hrálo se ve vysokém tempu a na hřišti byl vidět velmi důrazný flrobal. Dominanci na hřišti jsme si se soupeřem spravedlivě rozdělili do třetin - první třetina byla vyrovnaná, druhá byla v režii Přelouče, třetí zase ve znamení dotahování nepříznivého skóre z naší strany. Jistě můžeme litovat, že jsme nedokázali dokonat obrat, přestože jsme k tomu měli ke konci zápasu mnoho příležitostí. Na druhou stranu můžeme být spokojeni s předvedenou hrou a nakonec i s tím jedním bodem, vezmeme-li v úvahu, že po dvou třetinách jsme prohrávali o dva góly.

Góly a asistence: Dominik Emlar (2+0), Šimon Špaček (1+0), Filip Svatoš (1+0), Dominik Sukup (0+1), Jan Hroneš (0+1), Miroslav Slezák (0+1)

 

 

V sobotu 9. 11. jsme odehráli dva důležité zápasy v naší domácí hale.

 

TJ Sokol Jaroměř - FTC Vysoké Mýto   5:3 (4:1, 0:2, 1:0)

Proti Vysokému Mýtu jsme chtěli na domácí půdě předvést kvalitní útočný florbal. To se nám dařilo po většinu první třetiny, kterou jsme vyhráli v poměru 4:1. Soupeř však ukázal vysokou kvalitu, když v prvních pěti minutách druhé třetiny dokázal procházet naší obranou jako nůž máslem. Lze děkovat pouze Jirkovi Alexijovi v bráně, že jsme v této části zápasu inkasovali "pouze" dvakrát. V polovině zápasu jsme tak museli hru zatáhnout a soustředit se především na obranu. Tím se nám podařilo rozjeté Mýto přibrzdit a omezit tak jejich gólové šance. Ve třetí třetině, poučeni úvodem druhé třetiny, jsme vsadili již vše pouze na pevnou obranu a případné protiútoky. Jeden takový se zrodil necelých 6 minut před koncem, kdy po úniku neomylně zakončila Anna Macháčková, čímž završila hattrick a měla tak lví podíl na celkovém vítězství. Zbytek zápasu jsme si už pohlídali a tím pádem zůstali tyto důležité 3 body v držení domácího týmu.

Góly a asistence: Anna Macháčková (3+0), Ondřej Šrámek (0+2), Dominik Sukup (1+0), Filip Svatoš (1+0), Jan Hroneš (0+1), Eliška Buchalová (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Trutnov (DTJ)   6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Přestože Trutnov měl před tímto zápasem "pouhých" 9 bodů z celkových 21 možných, přistupovali jsme k soupeři se značným respektem, jelikož tento tým má v jednotlivých hráčích nepochybné kvality. Nikam jsme ze začátku nespěchali a přenechali iniciativu spíše soupeři. Ten si s naší defenzivněji laděnou hrou vůbec nevěděl rady a nebyl prakticky schopen přenést hru na naši polovinu, a tak jsme byli jediným týmem, který v první třetině skóroval, a to hned dvakrát. V polovině zápasu jsme přidali trochu více na aktivitě a zápas se alespoň na chvíli dostal do zajímavého tempa. Většina zápasu však probíhala v klidu, a tak nejvíce vzrušení asi zapříčinil planý požární poplach. Neuvěřitelně pomalé tempo utkání muselo místy diváky doslova nudit k smrti a námi očekávaný důrazný a vyhrocený florbal se tak nakonec nekonal. Nicméně 3 body jsme si pohodlně pohlídali, a to se počítá.

Góly a asistence: Jakub Kopecký (3+2), Šimon Špaček (1+3), Dominik Emlar (1+1), Dominik Sukup (1+0)

 

Po osmi zápasech se tak stále držíme v popředí ligové tabulky (aktuální tabulka zde). Teď nás čeká až nepříjemně dlouhá pauza, když další zápasy odehrajeme až 2. 2. 2014 ve Dvoře proti hradeckému Sionu a Rtyni. První část sezóny tak máme za sebou a z hlediska výsledků tak můžeme být velmi spokojeni. Co se týče herních výkonů, je hodně věcí, které se dají zlepšit, a právě na tom budeme během této dlouhé pauzy usilovně pracovat!