ŽENY: Ani nový rok body nepřinesl

18.01.2012 22:28

Na svůj první turnaj v druhé polovině sezony vyrazil ženský tým 14.1. do Pardubic, kde na ně čekal celek Trutnova "B" a Dobrého.

 

Do zápasu proti Trutnovu jsme nastoupily s chutí a plné energie. Byla na nás vidět radost ze hry a chtíč tento tým porazit. 

I když jsme inkasovaly branku již ve 4. minutě, na naši hře to moc znát nebylo. Trutnov jsme opticky přehrávaly, vyhrávaly jsme i osobní souboje, ale překonat soupeřovu golmaku se nám nedařilo. Naše nemohoucnost vštřelit branku se prokázala i v neproměneném nájezdu a nevyužité přesilové hře. Do druhé části jsme tak vstupovaly stále s jednogólovým mankem.
Ani druhá třetina nepřinesla změnu hry. Přinesla pouze změnu skore, a to když Trutnov zvýšil na 2:0. Nakonec i přes valkou snahu a bojovnost jsme ve třetí třetině inkasovaly ještě další 3 góly a uzavřeli tak zápas,kdy na tabuli svítil stav 5:0 pro Trutnov. Ač to tak podle výsledku nevypadá, celkováhra našeho týmu byla pohledná. Nechyběl nám elán, ani tvrdost, chyběly pouze góly. A bez těch se vyhrávat nedá.

V druhém zápase nás čekaly hráčky z Dobrého. Zápasy s tímto soupeřem jsou vždy vyrovnané, tvrdé a náročné. Jinak tomu nebylo ani teď. 
Do zápasu jsme nastoupily v podobném naladění jako proti Trutnovu. Tento přístup nám také zajistil vedení v polovině třetiny 2:0. To jsme však do konce první části neudrželi a musely jsme začít boj nanovo (2:2). Ještě jednou jsme se dostaly do vedení - 3:2, ale to bylo z naší strany vše. Dlouho jsme drželi vyrovnaný stav - 3:3 a posléze poze jednogólové manko, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Naopak jsme ještě v závěrečné třetině inkasovaly a to nás poslalo do kolen úplně.
Dvě třetiny jsme se držely. Ale v té třetí už bylo znát, že jakmile prohráváme, nechceme hrát. Bojovnost týmu se vytrácí a na hřišti i na lavičce jsou vidět svěšené hlavy. A s tím vyhrávat nejde už vůbec.

Celkově však turnaj hodnotím i přes dvě prohry kladně. Ukázaly jsme si, že pokud chceme a dodržujeme pokyny, dokážeme hrát pěkný, pohledný florbal. Chce to jen nevěšet hlavy před závěrečnou sirénou a hlavně začít dávat góly. Věřím, že to příjde už na přístím turnaji.