5. místo na Krajském přeboru ČOS – starší žáci

24.05.2010 09:25

 

V sobotu 22.5.2010 se naši starší žáci zúčastnili krajského přeboru ČOS ve florbale. V základní skupině sehráli svá utkání s týmy z Chrudimi, Letohradu a Mohelnice. Mrzet nás musí především první zápas s Chrudimí, ve kterém se projevila jistá nerozehranost a především nekoncentrace a podcenění soupeře. Když jsme na konci zápasu dostali navíc několik laciných gólů, vznikl z toho poměrně hrůzný výsledek 6:2 pro soupeře. S asi nejslabším družstvem celého turnaje jsme se naštěstí probrali a po místy až exhibičních akcí jsme zvítězili 9:0. Rozhodující zápas o postup do semifinále jsem hráli s Mohelnicí, která se ve svých předchozích utkání prezentovala velice kvalitní hrou. Přesto naši borci odehráli jeden ze svých nejlepších utkání. Po většinu zápasu měli mírnou územní převahů, ale bohužel zápas díky větší efektivitě při proměňování šancí skončil 3:2 pro soupeře a na nás tak zbyl pouze zápas o 5.místo. V něm jsme si přesvědčivě poradili s Novým Městem 5:2.

Na turnaji jsme si hlavně potvrdili, že florbal je sport o hlavách, že musíme mít stále respekt před každým soupeřem, ale že jsme schopni také s každým odehrát vyrovnaný zápas pokud v něm bojujeme a věříme ve své vlastní schopnosti.

Byla to dobrá předprověrka před nadcházející sezónou, od které já osobně očekávám ještě lepší výsledky a ještě lepší nasazení jak v tréninku, tak v zápasech.

 

Sestava: Jakub Schwab – Pavel Petráček, Václav Valášek, Šimon Kubina – Martin Hroneš, Jan Kopecký, Jiří Veinfurter, Petr Hofman, Jakub Jarkovský

 

Ze zápasu nemáme zápisy o utkání, proto nemám k dispozici přesné statistiky. Pochvalu zaslouží celé družstvo, od gólmana po všechny nováčky v týmu!!