A-tým mužů v Mukařově neuspěl, ženy si pohrály s Hradcem a junioři v Předměřicích urvali bod!!!

26.02.2019 19:20

Poslední kolo základní části Národní ligy – skupiny západ odehráli muži v SH Děkanka, kde se jim postavil domácí soupeř Traverza Mukařov, který byl úspěšnější. Naším hráčům šlo už jen o to, aby utkání všichni ve zdraví přežili, ale to se bohužel nepodařilo.

Od začátku první třetiny byli domácí aktivnější a na Jaroměři bylo znát, že do zápasu nastoupila s vědomím, že jim už o nic nejde. Emoce zápasu však rozhodně nechyběli a ve 4. minutě se poprvé projevili na straně Mukařova. Byli vyloučeni hned dva hráči – Majer a Sláma za sekání. Jaroměřští hráči dvojnásobnou početní výhodu nevyužili. Přesto se ve 12. minutě o první vstřelenou branku utkání postaral Jakub Kopecký s asistencí Dominika Emlara.

Druhá perioda začala menší potyčkou mezi Hrobským a Nohou, a tak se šli oba dva na dvě minuty uklidnit na trestnou. V 5. minutě bylo slyšet seknutí do florbalky více než bylo třeba, takže se ani  Emlar nevyhnul dvouminutovému trestu. Místo toho, aby se Traverza snažila využít své první početní výhody, použila nedovolený zákrok, kterým Jaroměři věnovala trestné střílení. Jeho provedení se Jakubovi Kopeckému bohužel nevyvedlo. Ve 12. minutě vsítil branku domácí Otto. S odpovědí příliš neváhal Nožička a po minutě s pomocí Verunáče vyrovnal. V Kopeckém se vařila krev tak, že i spolu se Školou se šel ve 14. minutě vydýchat na trestnou lavici za nesportovní chování. Aby toho nebylo málo, měli jaroměřští problém i se střídáním, a tak si šel sednout za kamarády Jiří Hofman. Domácím moc dlouho netrvalo a jedno vyloučení potrestali gólem. Na konci třetiny byl ještě potrestán domácí Heřmanský za sekání.

Třetí část začala přesilovou hrou pro Jaroměř, ta však své příležitosti nevyužila. Navíc, když se na hřiště vrátil vyloučený hráč Mukařova, hned se zmocnil míčku a vstřelil branku. Po pár vteřinách přišlo další vyloučení a opět na straně domácích – Svatoš ukázkově sekal, a proto si šel na 2 minuty odpočinout. Naším hráčům se bohužel ani tato přesilovka nevydařila a po návratu pátého hráče Traverzy do hry dostali další gól. V 6. minutě byl vyloučen opět Jiří Hofman ale tentokrát za blokování hokejky. Moc dlouho si však neposeděl, protože po patnácti vteřinách využil početní výhody Fořt. V 9. minutě se zase vylučovalo a opět na straně Jaroměře. Škola byl potrestán na dvě minuty za nedovolené vrážení a Traverza vstřelila další gól v přesilové hře a stav utkání byl už 7:2 v prospěch domácích. V 11. minutě se na scéně objevila dvojice Emlar-Hofman P., která vymetla pavučiny v mukařovské brance. Jaroměřští ke konci zápasu něpřidali, naopak ještě polevili a za čtyři minuty si nechali dát čtyři góly. Utkání tedy skončilo 11:3 pro Traverzu.

„Jsme rádi za vítězné ukončení základní části. Rozhodli přesilové hry. Nyní však začínáme od nuly a je třeba se vrátit na zem. Děkujeme divákům s soupeři přejeme šťastnou cestu domů.“ hodnotí utkání domácí Chlumský. Jaroměřský trenér Martin Klapka okomentoval zápas slovy: „Domácí dnes chtěli víc než my. Díky tomu vyhráli. Od příštího týdne začíná nová soutěž, na kterou se připravíme. Děkuji soupeři i divákům.“

 

První dvě utkání čtvrtfinále s Wizards DDM Praha 10 se odehrají v sobotu 2.3. od 19:00 a v neděli 3.3. od 16:30.
Série se hraje na 3 vítezná utkání. Vítěz této série narazí v semifinále na vítěze série mezi Mukařovem a Králový Dvorem. Jak to máme rádi...

 

V sobotu 23.2. ženský tým vyrazil do Jičína, kde se jim nejprve postavil B-tým hradeckého IBK a následně domácí hráčky. První zápas pro ně nebyl žádný problém, druhý se jim však příliš nevydařil.

Skóre v zápase proti Hradci otevřela ve 4. minutě jaroměřská dvojce Hátlová-Mikulková, o kterých se rozhodně nezmiňujeme naposledy. O tři minuty později opět asistovala Mikulková, ale tentokrát nahrávala Šanderové, která s klidem vsítila. V 10. minutě Bálintová navýšila náskok na Hradec opět s pomocí Mikulkové.

Již na začátku druhé třetiny přidala další branku Bednářová s nahrávkou od Bálintové. IBK se ozval během několika okamžiků a náskok jaroměřských hráček stáhla Dohnalová. Po dvou minutách Bálintová ukázala přesnost své střely a opět s pomocí Mikulkové skórovala. V 7. minutě Hátlová navýšila díky asistenci od nahrávací profesionálky Mikulkové. Ve 12. minutě zase vstřelila branku Bálintová s pomocí Bednářové. Konec periody Hátlová zakončila souhrou s Mikulkovou a proměnila.

V 1. minutě třetí periody branku vstřelila Bálintová s asistencí Hátlové, ale Dohnalová nezahálela ani minutu a opět nepatrně snížila rozdíl ve skóre. Po minutě často nahrávací Mikulková tentokrát vsítila branku, když ji nahrála Hátlová. Tahoun IBK Hradec Králové Dohnalová ve 4. minutě dala další gól. Na ten opět zareagovala Mikulková a to dokonce dvakrát – jednou s nahrávkou od Bednářové, podruhé od Hátlové. Dvě minuty před koncem utkání ještě Dohnalová z Hradce proměnila další šanci, ale to už IBK moc nepomohlo. Utkání skončilo 12:4 pro Jaroměř.

Ve druhém utkání ženy nastoupili proti domácímu týmu, který je zároveň lídrem tabulky, tedy FBK Jičín. Po první třetině Jaroměř prohrávala 2:0, když se ve 4. minutě trefila Novotná a ve 14. Rozsypalová.

V 1. minutě druhé periody se konečně prosadil jaroměřský tým. Bálintová nahrála Hátlové a ta vymetla pavučinky v rohu jičínské brány. Ve 12. minutě vzali otěže utkání do svých rukou opět hráčky Jičína. Nejprve branku vstřelila Paličková a po dvou minutách Drbohlavová.

Ve třetí části se dařilo více Jaroměři, ale na výhru to už nestačilo. Nejprve se ve 4. a v 6. minutě prosadila Bálintová a v 7. Bednářová s asistencí Hátlové. Jičínské hráčky se také ve třetí třetině trefily, konkrétně v 5. minutě Novotná a v 7. Šudová. Zápas skončil výsledkem 6:4 pro domácí Jičín.

 

Naši junioři v neděli 24.2. vyrazili do Rokytnice v Orlických Horách, kde se postavili Litomyšli a Předměřicím. I když ani jeden nedopadl podle jejich představ, všichni včetně trenéra mají spoustu zážitků.

V prvním zápase proti Litomyšli byla znát zkušenost soupeře. Už po dvou minutách Jaroměř prohrávala o dvě branky. Ve 3. minutě navíc rozhodčí vyloučili Hejzlara za vrážení zády. Oslabení jaroměřští hráči sice zvládli, ale v 8. minutě navýšil brankový náskok Lamplot z Litomyšle.

Ve druhé části opět skórovala Litomyšl, ale už i naši hráči ukázali, že umí vstřelit míček do branky. V poslední minutě třetiny Volný nabil Hofmanovi L. a ten proměnil.

Třetí perioda byla v režii Jaroměře, ale ne v dobrém slova smyslu. Ve třech minutách byli vyloučeni hned tři hráči. Ve 12. minutě se Volný choval tak, jak neměl, takže byl vyloučen na 2 minuty za nesportovní chování a aby toho nebylo málo, dostal jako bonus osobní trest. O minutu později Hejzlar vrážel více než bylo podle rozhodčích správné, takže si šel taky odpočinout na trestnou. Hofman L. bránil oslabení tak kvalitně, až bránil ve hře, což znamenalo další místo na trestné. Zápas skončil vítězstvím pro Litomyšl, konkrétně 6:1.

 

Druhý zápas byl o něco napínavější a zajímavější, protože Jaroměř postavila do obrany brankáře. V 1. minutě sice Předměřice vstřelili branku, ale Hofman J. s Volným hned dvakrát po sobě vykoupali předměřického gólmana. V 6. minutě se na scéně objevil Volgyi (toho kluka je v bráně škoda). Nejen že díky asistenci Hofmana J. vsítil branku, ale po třech minutách ještě nahrával Havrdovi. Gólman, co dává góly – to se jen tak nevidí. Bohužel nájezdy by měl náš zázračný brankář ještě potrénovat. Nicméně nesmíme zapomenout na přesnou a tvrdou střelu Hejzlara, kterému nahrával Makyda. Ve 12. minutě si zapsal Volgyi další kanadský bod, tentokrát však za asistenci Hejzlarovi. Hofman J. bohužel stál tam, kde neměl a dal si „vlastňáka“. Pár vteřin před koncem periody se Hron z Předměřic rozhodl, že stáhne značný náskok Jaroměře, a tak se i stalo.

Ve druhé třetině přišel zlom. Jaroměřští hráči zlenivěli a nechtělo jsem jim moc bránit. Podle toho to taky vypadalo – v 7. minutě se trefil Potůček, v 10. Trunec, v 11. Velc a ve 14. Souček a opět Velc. Během osmi minut najednou naší junioři prohrávali o dvě branky.

Třetí perioda už byla zase v režii Jaroměře, ale ne tak, aby přivezli všechny tři body. V 8. minutě byl vyloučen Hron z Předměřic na dvě minuty za nedovolenou vzdálenost. Již zmiňovaný hrající gólman Volgyi využil přesilové hry a s pomocí Hofmana L. vstřelil branku. Hofman L. asistoval i Hejzlarovi, takže Jaroměř dorovnala skóre s Předměřicemi. Zápas tedy skončil remízou 8:8 a junioři tak přivezli domů aspoň jeden bod.