MUŽI: Vstup do 2. ligy se nám vydařil

25.09.2011 22:08

Jaroměř - Orel Rtyně v Podkrkonoší 6:4
Na svůj první druholigový zápas po několika letech jsme vyrazili do nedaleké Rtyně v Podkrkonoší, kde jsme se střetli s místním celkem, který hrál 2. ligu již v minulé sezoně. Věděli jsme, že vstup do sezony pro nás bude důležitý z hlediska sebedůvěry a tak jsme do zápasu nastoupili aktivně. Ovoce to ale příliš neneslo, ač jsme byli na hřišti byli lepším týmem, tlak jsme nedokázali příliš využít s spoustu šancí pálili. Dvě se nám ale naštěstí proměnit podařilo góly Vojty Schwarze z výborně sehrané standartní situace při přesilovce a Háši (Petra Haška), kdy proběhl skoro celé hřiště a prodral se přes několik soupeřových hráčů. Bohužel to ale oba byly góly vyrovnávací, protože domácím se vždy podařilo vsítit branku dříve. První třetina tudíž skončila 2:2 ač na střely na branku to bylo 11:5 pro nás.
V druhé části jsme se dostávali chvílemi více pod tlak, než v třetině předchozí, ale i tak jsme měli míček na našich hokejkách déle, prvním střelcem však byl v polovině třetiny opět hráč Rtyně, Vojtovi Schwarzovi se naštěstí do půl minuty podařilo stav srovnat. Poté už jsme šli do vedení po brance Borise (Jirky Novotného), ale opět nedošlo k tomu, že by byl rozdíl skóre větší než o jedna, Rtyni se totiž za dvacet vteřin podařilo dostat na vyrovnaný stav. My jsme šli do opět vedení díky nahrávce před odkrytou bránu Péťovi Jiřičkovi, který nechyboval a nedal golamnovi čas, aby se stihl přesunout. Na dvoubrankový rozdíl jsme odskočili díky důrazu Borise, do konce třetiny se již nic dalšího nestalo a tak po ní časomíra ukazovala stav 6:4 pro Jaroměř.
Třetí třetina měla podobný obraz hry, ale branku se nepodařilo vstřelit ani jednomu z týmů i přesto, že jsme se v její polovině museli bránit přesilovce soupeře a na konci cca dvouminutové soupeřově hře bez brankáře, obojí se nám dařilo úspěšně ubránit, zápas tedy skončil stavem 6:4 pro nás. Soupeřovi góly většinou neplynuly z herní převahy, ale převážně z chyb jednotlivců, kdy šikovní rtyňští hráči tyto minely trestali.
 

Branky Jaroměře: 7:57 Vojtěch Schwarz (Jakub Kubina), 17:38 Petr Hašek (Jiří Novotný), 31:10 Vojtěch Schwarz (Petr Rezek), 32:23 Jiří Novotný (Petr Hašek), 35:56 Petr Jiřička (Petr Hašek), 37:52 Jiří Novotný
 

Vítězství v tomto zápase bylo důležité, dokázali jsme si, že v druhé lize můžeme hrát a vyhrát a snad nás to i nakopne k dalším dobrým výkonům. Ty se budeme snažit předvést i v dalších zápasech, kdy nejbližší se konají v Městské sporotvní hale v Jaroměři 1.10. od 19 hod. proti Spartaku Pelhřimov, který spadl z první ligy a 2.10. od 12:30 proti FbŠ Jihlava, loňskému účastníkovi druhé ligy.
 

Karel Hašek